Stiri Juniori U18 Masculin

CSO Voluntari trimite în decisiv seria cu CSU Sibiu

CSO Voluntari trimite în decisiv seria cu CSU Sibiu

BC CSU Sibiu și CSO Voluntari s-au întâlnit din nou în Sala Transilvania, cu ocazia meciului patru din această serie a playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ilfovenii au reușit să egaleze scorul la general, după 74-69 în cursul serii de sâmbătă (20.04) și astfel ultimul bilet disponibil pentru semifinalele campionatului se va acorda în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”.

Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, David Vida, JT Shumate, Keyshawn Feazell

Shumate și Tohătan au ajutat-o pe CSO Voluntari să înceapă meciul cu 2-6, după care ecartul a devenit de cinci puncte în urma unei noi triple, din partea lui Allen (6-11). Threatt a contribuit cu două puncte la jumătatea sfertului de debut, Tohătan a scuturat din nou plasa de la distanță și sibienii au ratat aruncări consecutive din căciulă la +5 pentru oponenți. Un singur coș s-a marcat în ultimele două minute ale acestui act, perioadă încheiată cu 15-18.

Justice a păstrat un procentaj foarte bun în dreptul ilfovenilor la nivelul aruncărilor de trei puncte și Uță a ratat pe tranziție, într-o situație bună pentru Sibiu, iar Feazell a avut un dunk în forță la 19-25. Layup-ul lui Kuti a primit un răspuns din partea aceluiași Feazell, de data aceasta din spatele arcului de cerc și la 21-28 a venit momentul unui time-out la banca gazdelor. Replica Sibiului a fost bună și cu trei minute înaintea pauzei s-a ajuns la 27-30, de unde au urmat câteva momente notabile pentru Uță și scorul a devenit egal. Totuși, „Troublemakers” au intrat în avantaj la vestiare după coșul lui Allen din ultimele secunde: 33-35.

Ofensivele au fost eficiente în debutul sfertului trei, iar Dragoste a egalat la 40 cu un layup precis și ulterior Feazell a fost trimis la linia de fault, după care Allen a înscris din spatele arcului de cerc pentru 42-45. Voluntari a început să se desprindă puțin în a doua jumătatea a acestui act și la 44-52 a venit replica lui Tomas Rinkevicius, cu un time-out. Threatt a contribuit la reducerea handicapului, ultimul coș fiind pe sirenă și CSO Voluntari s-a bazat pe un avantaj de două lungimi, 53-55.

Uță a egalat la 55 într-un moment în care galben-albaștrii se aflau într-un parțial de 8-0, Justice fiind cel care a oprit această serie. Tohătan a ajuns în double digits cu a treia triplă din acest meci (57-62), în timp ce Sibiul a rămas fără Uță pentru ultimele șase minute, după ce pivotul a adunat cinci faulturi dar Justice nu a putut transfora libera acordată după tehnicul arătat băncii gazdelor. Shumate a fost atent pe o recuperare și a pus două puncte ușoare pe tabelă pentru Voluntari la 60-67, după care Tohătan și-a dus echipa la +9. Barro și-a irosit perechea de libere într-un moment în care gazdele ar fi putut înjumătăți diferența, Feazell a contribuit cu două puncte muncite pentru ilfoveni și Dragoste a păstrat speranța vie în rândul suporterilor sibieni. Feazell a avut sângele rece cu 17 secunde înainte de final și a transformat liberele de care a beneficiat, iar în cele din urmă confruntarea s-a terminat cu 69-74.

Keyshawn Feazell a totalizat 22 de puncte, 7 recuperări și 7/9 din interiorul arcului de cerc. Alți doi jucători de la Voluntari au fost în double figures: Trevon Allen (16 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții, 3 mingi pierdute) și Lucas Tohătan (12 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 3/5 de la distanță).

Jay Threatt și Rareș Uță au terminat cu câte 17 puncte pentru CSU Sibiu. Niciun alt jucător al gazdelor n-a atins borna celor 10 puncte în acest duel, dar Marc Loving s-a aflat aproape de double-double (9 puncte, 8 recuperări).

Meciul decisiv al acestei serii va avea loc la Voluntari, pe 22 aprilie.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Meci frumos
    Dar iar arbitrat confuz si partinitor. Mneah

    cu 2 săptămâni în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • Zoly__ :

    Frumos
    Dacă aceștia sunt arbitrii ce i avem ce sa mai zicem. Sibiul trebuia deja sa fie în semifinale împotriva noastră dar se pare ca la București se dorește altceva. Arbitraj penibil

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Matei pui de Banica
    Matei, dacă tatăl tău a fost doar un hot care a furat Sibiul, tu ai dat dovadă și de nesimțire. Așa că ai doua "calități", nesimțire și hoție. Te mai așteptăm la Sibiu. Ceva îmi spune că ai devenit prietenul șibienilor. Oricum mama ta, azi a fost amintită de multe ori în sala.

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Cașul mai mare a câștigat
    Și a fost de partea Voluntarului, că la Sibiu nu se dispune de atâta.
    În meciul 5 se face de o magie și îl bagă iarăși pe Grigoraș, îl mai pune odată pe Bănică și ultimul Ciulin să fie toată siesta anti-sibiană prezentă.

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #Ciulin
    Mă așteptam să l văd pe Ciulin azi la Sibiu… dar se pare ca au fost preferați 2 mielușei care să fie sacrificați și un Faur care …. A fost degeaba!
    Până acum Voluntariul și IG au arătat cum pot face 2-2 cu Sibiu, doar cu ajutorul arbitrilor…
    Să vedem mai departe … merg pe mâna Voluntariului pentru ca sunt alegeri … și se pierde Pândele cu Firea …
    PS Sibiul mai bine stă acasă, nu are nici un rost să se deplaseze în metropolă, cărțile sunt făcute !

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mircealitCSU :

    Bataie de joc
    Sincer ma gandesc sa nu ma mai uit deloc la nici un sport din Romania, cu atat mai putin la baschet... (dupa mai mult de 10 ani in care am fost abonat CSU..). Pentru ce? Daca efortul jucatorilor de pe teren nu mai conteaza, daca cartile sunt facute in prealabil? E doar un teatru ieftin totul, o sceneta ruseasca in care personajul negativ trebuie sa iasa invingator, in care politica e mai importanta decat efortul si daruirea de pe teren. De ce sa-mi mai aduc copilul la meciuri? Ce sa invete? Ca munca si pasiunea nu sunt rasplatite? Ca cei cu bani vor fi mereu ajutati si impinsi de la spate, in defavoarea noastra, a "clasei de jos"?Dupa cum a scris un jucator de al nostru pe FB: "Meritocratia ramane un vis frumos, chiar si in sport".
    Felicitari arbitrilor, felicitari FRB si felicitari IG! Pandele trebuie sa iasa primar si asta este ceea ce conteaza! Traiasca Partidul!

    cu 1 săptămână în urmă (20.04.2024) Raspunde
  • szizso68 :

    Rotatie scurta
    Nu cred, ca trebuie data toata vina pe arbitri. Acesta este nivelul lor obisnuit . Probabil a fost atrasa atentia lor dupa meciul 3 , asupra acordarii prea multor aruncari libere pentru gazde. Asa au incercat sa redreseze situatia, si au ajuns in penibil. Mai important este faptul, ca Sibiul a jucat intr-o rotatie de 8, cu care, sincer, nu ai cum sa faci fata din 2 in 2 zile. Pe deasupra au fost si jucatori, care nu s-au mai ridicat la performanta lor din meciul 3.
    Sa ne bucuram de cat mai multe meciuri, succes ambelor echipe.

    cu 1 săptămână în urmă (21.04.2024)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Pointing fingers
      Ba putem da linistit vina pe arbitri. Daca arbitrajul nu ar fi fost vizibil din avion impotriva Sibiului, rezultatul ar fi aratat cu totul diferit, chiar si cu rotatia de 8. La fel cum daca nu vedea Grigoras un goal tending inexistent, din partea cealalta a terenulului, seria ar fi fost 1-0 pentru Sibiu dupa meciul 1. Hai las-o moarta, e clar ca intreaga serie a fost viciata de arbitri, si n-ar strica sa ia DNA-ul la puricat conturile bancare ale fluieracilor, sa vedem daca gasim vreun motiv.

      cu 1 săptămână în urmă (21.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!