Stiri Juniori U18 Masculin

David Lăpuște: „Am arătat multă dorință și inimă în jocul acesta”

David Lăpuște: „Am arătat multă dorință și inimă în jocul acesta”

România a câștigat duelul cu Letonia în cadrul Campionatului European U18 Masculin - Divizia B, scor 77-62 duminică seara în Sala Olimpia din Ploiești. „Vulturii” au 2-1 la general în acest moment și urmează să prindă o zi de odihnă.

David Lăpuște s-a remarcat împotriva balticilor, jucătorul lui U-BT Cluj-Napoca fiind MVP-ul partidei. Tânărul baschetbalist format la academia clujenilor a încheiat cu 21 de puncte, 3 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări și un capac, pentru +31 la +/- și un indice al eficienței de 25 de unități.

El a avut 7/10 din acțiune în această confruntare, prinzând o zi excelentă din spatele arcului de cerc, cu 5/7.

La finalul meciului cu Letonia, David a oferit un interviu reporterului Baschet.ro prezent la sală, spunând următoarele:

„Am prins încredere după prima victorie și sper să o ținem tot pe calea asta, deoarece mai avem încă două meciuri grele pentru a ne îndeplini primul obiectiv, calificarea în sferturi. Cum a zis și domnul antrenor, meciul acesta se câștigă prin apărare. Cred că am arătat multă dorință și inimă în jocul acesta și sper ca așa să o ducem din meci în meci, pentru că de asta este nevoie.”

Venit de data aceasta de pe bancă, Lăpuște a clarificat situația și a zis de ce nu s-a aflat în primul 5 cu care s-a început partida:

„Sincer, linia se schimbă de la meci la meci. Ieri (n.r. cu Ungaria) n-am jucat așa mult deoarece am fost într-o zi proastă. Acum am fost într-o formă bună. Depinde de decizia antrenorului pe viitor, cum va gestiona el lineup-ul, nu depinde de mine. Ne dorim victoria și în următoarele două jocuri, acesta este obiectivul nostru. A fost senzațional ce am văzut în tribune și sper să vină tot mai mulți la următoarele meciuri.”

România U18 are 2-1 bilanț în grupa C, iar după ziua liberă de luni, urmează duelul cu Elveția pe 2 august, de la ora 18.00, tot în Sala Olimpia din Ploiești. Asemenea celorlalte meciuri, și acesta va putea fi urmărit pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!