Stiri Juniori U18 Masculin

David Pătru, înaintea partidei cu Suedia: „Toată lumea are un moral foarte bun”

David Pătru, înaintea partidei cu Suedia: „Toată lumea are un moral foarte bun”

România își continuă vineri, 5 august, drumul la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, urmând să lupte pentru un loc în careul de ași cu Suedia. Cele două selecționate s-au întâlnit și într-un meci de verificare nu cu mult timp înaintea startului întrecerii de la Ploiești.

David Pătru a vorbit într-un interviu exclusiv acordat pentru Baschet.ro despre cum avea încredere în echipă că exista potențial pentru o calificare în Top 8:

„Da, am crezut de la început că putem avea o astfel de evoluție, pentru că îmi cunosc coechipierii și am crezut în potențialul pe care îl avem ca și echipă. Chiar dacă am început cu un moment de neatenție primul meci cu Slovacia, am reușit să fim receptivi indicațiilor, să fim mai focusați, astfel reușind să terminăm pe primul loc într-o grupa echilibrată, pot spune.”

Tricolorii urmează să se dueleze cu Suedia, pe care au întâlnit-o și înaintea turneului final într-un meci de pregătire. L-am rugat pe David să prefațeze întâlnirea și să spună care sunt avantajele României împotriva nordicilor:

„Corect, Suedia este o echipă cu talie. Va fi un meci dificil, însă dacă vom continua să jucam acest stil dinamic, pe care îl îmbunătățim de la meci la meci, cu siguranță va fi totul bine. Consider că apărarea va fi cea mai importantă, după cum s-a vazut și până acum, însă dacă vom fi uniți și vom comunica, sunt convins că vom putea face față cu brio acestei confruntări.”

„Promovarea este foarte aproape”

Gândul tuturor merge spre promovarea în Divizia A, după spusele dinamovistului:

„Promovarea este foarte aproape și de aceea suntem foarte focusați în aceste ultime și cele mai importante zile ale acestui turneu. Atmosfera este foarte bună încă de la început și chimia echipei este din ce în ce mai bună. Antrenorii ne dau încredere și toată lumea are un moral foarte bun.”

Pătru a început să prindă minute din postura de titular, după ce în primele momente ale Europeanului contribuia venind de pe bancă. El a spus la ce detalii trebuie să fie mai atent în ultimele trei zile ale întrecerii:

„Mă bucură foarte mult acest lucru și vreau să dovedesc de la meci la meci că merit să îmi reprezint țara și să mă aflu aici. Încerc să îmi ajut echipa cât de mult pot, să respect disciplina tactică pe care o primesc. Consider că până acum am avut evoluții bune, pe care cu siguranță le voi îmbunătăți în meciurile ce vor urma. Unul dintre lucrurile pe care aș fi putut să le fac mai bine este mai multă concentrare la finalizare, ceea ce voi face de acum înainte.”

Pe parcursul acestei veri David Pătru a evoluat și la naționala U20, experiență despre care a amintit și a concluzionat prin faptul că se simte excelent din punct de vedere fizic:

„Europeanul U20 a fost o experiență care m-a ajutat foarte mult din toate punctele de vedere. Din punct de vedere fizic consider că sunt într-o formă excelentă. Mă simt foarte bine și foarte pregătit pentru toate meciurile care vor urma, chiar dacă a fost o perioadă cu un program foarte încărcat pentru mine. Sunt pregătit să dau 100% pentru România.”

România și Suedia se întâlnesc vineri (05.08) începând cu ora 18.00 în Sala Olimpia din Ploiești, partida putând fi urmărită în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!