Stiri Juniori U18 Masculin

Dinamo câștigă dramatic, U-BT pierde al doilea meci din EYBL Junior

Dinamo câștigă dramatic, U-BT pierde al doilea meci din EYBL Junior

Echipele românești înscrise în EYBL - CE Region la categoria U20 și-au trecut în cont rezultate contrastante în a doua etapă a turneului de la Cluj-Napoca, în meciurile disputate marți (23.11).

Dinamo a început modest duelul cu College Basket Roma, italienii fiind în avantaj după minutele de start (19-8), însă formația din capitală a revenit un un run de 14-2 și a preluat conducerea prin reușita lui Pătru, 22-21.

Pe parcursul sfertului al doilea, Dinamo s-a dus la +10 pe tabelă (39-27), avantajul coborând până la 47-40 la pauză. Cu toate că s-a apropiat în câteva rânduri la o posesie, College Basket Roma n-a putut prelua conducerea și Dinamo a rămas în față la finalul sfertului trei, 66-57.

Bucureștenii au condus în permanență până la intrarea în ultimul minut, când italienii au egalat (83-83) și meciul a necesitat o repriză de prelungiri. William Riddervold a punctat pentru Roma (90-89) și Titus Warari și-a condus echipa la 94-90, de unde finalul a fost dramatic și Dinamo a întors, David Pătru reușind coșul victoriei, în timp ce Alexandru Cochelea a reușit capacul decisiv ce a asigurat victoria cu 97-96.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

David Pătru s-a remarcat și de această dată de la Dinamo, cu 26 de puncta (57% din acțiune), 5 pase decisive și 4 recuperări, urmat de Sasha Son (21 de puncte, 9 recuperări, 7 assist-uri), Alexandru Luca (20 de puncte, 9 recuperări) și Luca Cârstea (17 puncte, 14 recuperări). William Riddervold a reușit 27 de puncte și 5 pase decisive pentru College Basket Roma, având alți doi colegi cu peste 10 puncte marcate.

U-BT Cluj, în schimb, s-a văzut învinsă la aproape 20 de puncte diferență de slovacii de la Inter Bratislava.

După un prim sfert echilibrat, Inter s-a desprins pe parcursul celui de-al doilea parțial și a intrat cu 33-23 la cabine. Cu o singură excepție, ecartul de peste 10 puncte s-a menținut în sfertul trei și slovacii conduceau cu 49-35 înaintea începerii sfertului patru.

Inter Bratislava a mers în două rânduri la +20 (59-39 și 61-41), într-un final impunându-se cu 66-47.

Toma Lungoci (13 puncte) și Modibo Diaby (10 puncte, 15 recuperări) au înscris cele mai multe puncte din echipa clujeană, în timp ce Tomas Brodovcak a fost principalul marcator al disputei, cu 16 puncte și 7 recuperări.

Dinamo joacă următorul meci cu MAFC Budapesta, iar U-BT Cluj cu London United, ambele dispute fiind miercuri (24.11).

 

*foto: EYBL (Manases Sándor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!