Stiri Juniori U18 Masculin

Dragoș Lungu și Tudor Șomăcescu, pe lista jucătorilor de urmărit la Europeanul U18 Masculin - Divizia B

Dragoș Lungu și Tudor Șomăcescu, pe lista jucătorilor de urmărit la Europeanul U18 Masculin - Divizia B

FIBA a publicat un material în care sunt amintiți opt jucători de urmărit la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, turneu continental care va avea loc în România în perioada 29 iulie-7 august. Doi jucători români se află pe această listă.

Dragoș Lungu și Tudor Șomăcescu sunt printre cei menționați, ambii reușind să plece în străinătate de la U-BT Cluj-Napoca.

În materialul apărut pe site-ul competiției, Lungu este descris drept „unul dintre jucătorii remarcați la U18 Challengers de anul trecut și revine într-o competiție FIBA în încercarea de a duce România în Divizia A”. De asemenea, se fac referiri la calitățile tehnice ale jucătorului, dar și la abilitățile privind aruncările și playmaking-ul care sunt în creștere.

Șomăcescu este printre cei mai buni fundași internaționali la categoria sa de vârstă, potrivit FIBA, în material scoțându-se în evidență sezonul nu tocmai ușor pe care acesta l-a avut în Overtime Elite din cauza accidentărilor. Șomăcescu, după cum notează FIBA, impresionează prin controlul mingii și creativitatea paselor, dar are și potențial de shooter.

Pe lângă cei doi „vulturi”, pe listă apar Elliot Cadeau (Suedia), Miro Little (Finlanda), Zinedin Mulic (Bosnia-Herțegovina), Tobias Jensen (Danemarca), Tunde Fasasi (Suedia) și Timotej Malovec (Slovacia).

România va juca pe teren propriu în cadrul Campionatului European U18 Masculin - Divizia B, partidele acestei întreceri urmând să se dispute la Ploiești, Blejoi și Bucov în perioada 29 iulie-7 august.

Din informațiile noastre, lotul cu care „vulturii” vor aborda Europeanul va fi decis în urma unui joc de verificare programat marți (26.07) cu Suedia.

Programul tricolorilor este următorul, toate meciurile urmând să fie transmise pe YouTube FIBA – The Basketball Channel:

29 iulie – vs. Slovacia (ora 18.45)

30 iulie – vs. Ungaria (ora 18.00)

31 iulie – vs. Letonia (ora 18.00)

2 august – vs. Elveția (ora 18.00)

3 august – vs. Portugalia (ora 18.00)

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!