Stiri Juniori U18 Masculin

Emi Cățe, debut reușit în Liga Națională de Baschet Masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.09.2022

Emi Cățe, debut reușit în Liga Națională de Baschet Masculin

U-BT Cluj Napoca a debutat cu un succes în Liga Națională de Baschet Masculin. Șepcile Roșii au bifat al doilea succes în Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești în această săptămână. După triumful din SuperCupa României cu CSO Voluntari, campionii României au trecut cu 81-71 de Petrolul Ploiești în prima etapă de campionat.

Emanuel Cățe a bifat debutul oficial în Liga Națională de Baschet Masculin și nu a dezamăgit deloc în cele 21 de minute petrecute pe parchet. Pivotul naționalei a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren și a înregistrat 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, venind de pe bancă. El a transformat 6/9 aruncări din acțiune și a încheiat cu +18 la eficiență.

Surpriza plăcută a jocului a fost David Lăpuște. Tânărul de 18 ani a venit de pe bancă și a bifat noi recorduri personale de minute, puncte și recuperări în LNBM. Lăpuște a terminat cu 10 puncte și 3 recuperări în cele aproape 16 minute petrecute pe teren.

Mihai Silvășan a acordat credit jucătorilor autohtoni în partida cu adversarii prahoveni. Echipa de start i-a conținut pe Nandor Kuti și Eduard Roschnafsky. Antrenorul le-a dat șanse acestora, în ciuda faptului că nu au înscris nici un punct, iar cei doi au totalizat aproape 28 de minute. Pe lângă Lăpuște, alți doi români au venit de pe bancă. Patrick Richard a strâns 12 minute, pe când tânărul Akos Szentkuti a primit 10 minute și a reușit să înscrie și trei puncte.

Următoarele meciuri pentru U-BT Cluj-Napoca sunt cele din grupa C a Cupei României. Pe 1 și 2 octombrie, ardelenii vor fi prezenți în Sala Polivalentă Dinamo, unde se vor duela cu gazdele mini-turneului și cu CSA Steaua București.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii