Stiri Juniori U18 Masculin

EYBL revine după un sezon de pauză

EYBL revine după un sezon de pauză

European Youth Basketball League revine după o pauză de un sezon, cauzată pandemia de Covid-19. În ediția din acest sezon șapte cluburi din România s-au înscris la diferite categorii de vârstă. 

Astfel, cluburile românești înscrise în stagiunea 2021/2022 a EYBL -  Central Europe Region sunt: 

  • U-BT Cluj-Napoca (U15, U16 și U20)
  • CSU Știința București (U16 și U17)
  • BC CSU Sibiu (U14 și U16)
  • Alpha Sport Team Sibiu (U14 și U15)
  • CSA Steaua București (U20)
  • Dan Dacian București (U14, U15 și U16)
  • CS Dinamo București (U20)

Având în vedere că joacă calificări, echipa U20 a clubului CSA Steaua București și echipa U14 a lui BC CSU Sibiu sunt primele formații românești care vor intra în focurile competiției. 

CSA Steaua București face parte din grupa A, din care mai fac parte MAFC Budapesta (HUN), BC Ostrava (CZE) și Iskra Svit (SVK) și va juca primele meciuri din acest sezon competițional între 3 și 5 septembrie la Levice, Slovacia.

 

We are very thankful to the city of Levice and the local organizers for hosting us in these difficult times. We are...

Posted by EYBL Central European Division on Tuesday, August 31, 2021

Între timp, tinerii baschetbaliști ai lui BC CSU Sibiu au fost repartizați în grupa B alături de Vardar Skopje (MKD), Honved Academy (HUN) și Zsiros Academy (HUN). Trupa antrenată de Nikola Pavlovic și Mădălina Geleriu se va deplasa la Budapesta, Ungaria, în perioada 4-5 septembrie.

Ambele turnee de calificare se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare în faza grupelor. Primele două clasate în grupe se califică în semifinale, iar câștigătoarele semifinalelor avansează în sezonul regulat al competițiilor dedicate sportivilor U20, respectiv U14. 

*foto: eybl.lv

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!