Stiri Juniori U18 Masculin

Lorenzo Diaconescu: „Toți suntem dispuși să dăm totul pe teren în orice moment”

Lorenzo Diaconescu: „Toți suntem dispuși să dăm totul pe teren în orice moment”

România U18 o să debuteze vineri, 29 iulie, în cadrul Campionatului European U18 Masculin – Divizia B care se va juca la Ploiești, Blejoi și Bucov. Înaintea debutului la acest turneu, Lorenzo Diaconescu a oferit un interviu exclusiv pentru baschet.ro, în care a vorbit despre obiectivele naționalei și cum simte echipa înaintea acestui European de pe teren propriu.

Sportivul legitimat la Zentro Basket Madrid a spus că grupa din care face parte România este una dintre cele mai grele la acest turneu continental, dar crede că se poate merge mai departe:

„Avem una dintre cele mai grele grupe după părerea mea, cu echipe puternice ca Letonia și Ungaria, dar este o grupă din care se poate merge mai departe dacă ne facem treaba.

Obiectivul nostru este să mergem motivați la fiecare meci, să ne folosim potențialul la maxim, să trecem de grupe și să ajungem cât mai departe.”

El va avea ocazia să joace acasă, cariera de jucător începând-o chiar la Ploiești. Am fost curios dacă această oportunitate reprezintă un stres în plus sau poate fi un extra factor de motivație:

„Nu pot spune că sunt stresat, însă într-adevăr sunt foarte fericit că pot juca în sala în care jucam de mic, în fața familiei și prietenilor mei. Sincer, acesta a fost unul dintre visele mele, să pot juca cu lotul național la mine acasă.”

„Avem o chimie bună în echipă”

Lorenzo crede că pregătirea de care a avut parte naționala U18 a fost bine structurată și s-a format o chimie bună la nivelul echipei:

„Pregătirea a fost bine structurată, părerea mea. Am avut o perioadă în care ne-am pregătit mai mult fizic, am avut meciuri de verificare, și am avut o perioadă mai lungă în care am pus la punct ceea ce era nevoie din punct de vedere tactic.

Avem o chimie bună în echipă, am muncit mult în vara asta cu toții si cred că suntem pregătiți pentru campionat.”

La final, l-am întrebat pe Lorenzo despre punctele forte ale acestei generații:

„Atuurile noastre aș putea spune că sunt apărarea și chimia care s-a format în echipă datorită perioadei îndelungate de timp petrecute împreună.

De asemenea, fiecare jucător intră pe teren cu energie și dorința de a câștiga și toți suntem dispuși să dăm totul pe teren în orice moment.”

România face parte dintr-o grupă alături de Slovacia, Letonia, Ungaria, Portugalia și Elveția la Europeanul U18 Masculin – Divizia B, care va avea loc la Ploiești, Blejoi și Bucov în perioada 29 iulie-7 august.

Programul tricolorilor în faza grupelor este următorul:

29 iulie – vs. Slovacia (ora 18.45)

30 iulie – vs. Ungaria (ora 18.00)

31 iulie – vs. Letonia (ora 18.00)

2 august – vs. Elveția (ora 18.00)

3 august – vs. Portugalia (ora 18.00)

Toate meciurile vor fi pe YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: gheparzii.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!