Stiri Juniori U18 Masculin

Lungu, Șomăcescu și Lăpuște au contribuit la aproape 80% din punctele României în duelul cu Slovacia

Lungu, Șomăcescu și Lăpuște au contribuit la aproape 80% din punctele României în duelul cu Slovacia

România a pierdut la două posesii diferență partida cu Slovacia, 64-68, în prima zi a Campionatului European U18 Masculin - Divizia B. Trei jucători din lotul tricolorilor au marcat împreună 43 de puncte, având și alte 8 assist-uri.

Dragoș Lungu a fost principalul marcator al României, cu 16 puncte, urmat de Tudor Șomăcescu (15) și David Lăpuște (12). Cel din urmă a avut 5 pase decisive, Șomăcescu a contribuit cu alte 2 assist-uri, iar Lungu a avut o pasă decisivă.

Astfel, cei trei au contribuit la aproape 80% din punctele marcate ale României în duelul cu Slovacia. În 51 de puncte din totalul celor 64 au fost implicați cei menționați.

Mai mult, Șomăcescu și-a asumat cele mai multe aruncări (17), iar Lungu și Lăpuște au avut câte 12 fiecare. Strict uitându-ne doar pe jucătorii folosiți în primul 5, Antonescu și Diaconescu au contribuit pentru 12 aruncări (8+4), iar dintre cei veniți de pe bancă cel mai mult au aruncat Oinaru și Pătru, fiecare de câte 5 ori.

Lungu și Lăpuște au avut câte 13 la eficiență, prag atins și de Antonescu, respectiv Oinaru. În privința intercepțiilor, Lăpuște, Șomăcescu și Lungu au reușit să adune în total 6, iar restul echipei a contribuit pentru 5 intercepții (Antonescu 4 și Diaconescu 1).

România urmează să întâlnească naționala Ungariei sâmbătă seara, 30 iulie, tot în Sala Olimpia din Ploiești, începând cu ora 18.00. Partida o să fie în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!