Stiri Juniori U18 Masculin

Naționala masculină a României termină pe locul 7 la Europeanul U18 - Divizia B

Naționala masculină a României termină pe locul 7 la Europeanul U18 - Divizia B

Naționala masculină a României a terminat cu o victorie participarea la Campionatul European U18 - Divizia B, clasându-se astfel pe locul 7, după 68-62 cu Olanda. În meciul disputat duminică (07.08) la Blejoi, Tudor Șomăcescu și Bogdan Creț n-au evoluat deloc. 

România: David Pătru, Dragoș Lungu, Andrei Oinaru, Lorenzo Diaconescu, David Antonescu

Olanda: Sydnee Bijlsma, Matthijs Verhallen, Flint Waleson, Latif Diouf, Florian-Marin Rijkers

Lungu a deblocat situația de pe tabelă cu un layup, Diouf și Rijkers marcând apoi primele puncte ale neerlandezilor, ulterior Pătru aducând România iar la conducere cu tripla sa din colțul terenului, 5-4. Tot Pătru a fost cel care a putut să formeze o diferență de trei puncte în favoare „vulturilor”, iar la intrarea în cea de-a doua jumătate a sfertului de debut a încasat un capac din partea lui Biljsma, Olanda pierzând apoi posesia pe un atac și Luca Cârstea făcea 11-6 la capătul unei faze în viteză. Tricolorii și-au format în câteva rânduri un ecart de trei posesii, Olanda venind la 15-12 cu reușita lui Van Bussel și primele 10 minute s-au încheiat cu 19-13 în dreptul românilor.

Patru puncte la rând au marcat olandezii în mai puțin de două minute din sfertul secund și veneau la 19-17, apoi pe o aruncare din întoarcere Van Bussel a egalat situația și van Eyck își ducea naționala în față la 20-19. Seria excelentă pentru oponenți a continuat, Van Bussel și van Eyck finalizând câte o acțiune cu dunk (24-19), în cele din urmă Oinaru marcând primele puncte ale tricolorilor la jumătatea sfertului. Diaconescu puncta pentru a tăia din handicap la unul minim, în cealaltă parte a terenului van Eyck replicând de la distanță (27-23), iar peste câteva atacuri și Lăpuște era precis din spatele arcului de cerc. Combatantele au mers cap la cap din acel punct până la finalul primei reprize și la cabine s-a intrat cu scor egal, 33-33.

Olandezii au debutat în partea secundă cu patru puncte la rând și făceau 37-33, Oinaru aducând ulterior primele puncte pentru România și situația devenea iar egală, 37-37. Lorenzo Diaconescu a ajuns la linia de fault după o serie de ratări în ambele tabere și și-a împărțit încercările, cu dunk-ul lui Rijkers olandezii preluând din nou conducerea pentru scurt timp, Lungu replicând pe următoarea fază și era 40-39. Cinci puncte consecutive au pus oponenții pe tabelă și la 44-40 Cătălin Tănase cerea time-out, Lungu ratând apoi două libere și Lăpuște făcea jocul de o singură posesie (44-42), pentru ca după 30 de minute scorul să fie 47-46 pentru tricolori, David Lăpuște înscriind în ultimele secunde de la distanță.

Vogelaar a replicat cu o triplă în urma reușitei lui Lungu și scorul devenea iar egal, 49-49, iar Goes îi ducea pe olandezi la conducere cu un layup. Andrei Oinaru a beneficiat de două aruncări libere și a egalat, dar Goes a scuturat plasa de la distanță pe atacul următor al adversarilor și câteva secunde mai târziu tot el a replicat reușitei lui Lungu, 57-53. David Pătru a punctat pentru România de la distanță și reducea din handicapul de șapte puncte, apoi Stan a înscris la capătul unei faze rapide și era 60-58 pentru adversari. Dragoș Lungu a înscris o triplă importantă și ducea România în față, 61-60, David Lăpuște mărind diferența la trei puncte prin liberele sale (63-60), iar într-un final s-a terminat cu 68-62 pentru „vulturi”.

Tricolorii au încheiat pe locul 7 acest turneu continental, având la final 5 victorii și 3 înfrângeri.

Dragoș Lungu a condus lista marcatorilor în această partidă, cu 21 de puncte și 7 recuperări, urmat de David Lăpuște (17 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Andrei Oinaru (9 puncte, 10 recuperări).

Jibbe Sicking (13 puncte, 5 recuperări), respectiv Stef Van Bussel și Ryan van Eyck (ambii 10 puncte, Van Bussel cu 10 recuperări) au fost cei mai buni marcatori olandezi.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii