Stiri Juniori U18 Masculin

Opt victorii obținute de CSM Ploiești în prima fază a EYBL, categoria U17

Opt victorii obținute de CSM Ploiești în prima fază a EYBL, categoria U17

În perioada 5-8 octombrie, Ploiești a fost gazda primei faze a grupei E din European Youth Basketball League, categoria U17, acolo unde CSM Petrolul Ploiești a înscris nu una, ci două formații. Trebuie însă menționat că una dintre echipe este de categoria U18, însă a fost admisă în turneu, după retragerea unei trupe din Turcia.

Prahovenii au arătat încă o dată de ce, pentru moment, sunt principala forță din baschetul juvenil românesc și au strâns opt victorii, câte patru cu fiecare grupare, ambele rămânând neînvinse.

CSM Ploiești 1 a înregistrat următoarele rezultate:

  • 107-45 vs. KK Hunters
  • 70-49 vs. Unibasket Lanciano
  • 72-58 vs. GGS Basketball Project
  • 85-56 vs. BC London Elite

De partea cealaltă, CSM Ploiești 2 s-a impus cu următoarele scoruri:

  • 96-47 vs. Admirals Basketball Academy
  • 71-56 vs. KK Hunters
  • 60-41 vs. Unibasket Lanciano
  • 79-68 vs. GGS Basketball Project

Cei mai buni jucători ai celor două formații au fost Codruț Dinu (16.0 puncte, 4.8 pase decisive, 3.8 recuperări, 2.8 intercepții), care a fost desemnat MVP-ul turneului, Rareș Movileanu (12.3 puncte, 7.3 recuperări, 2.0 intercepții), Rareș Mihalache (15.0 puncte, 8.3 recuperări, 2.3 pase decisive) și George Angelian (17.5 puncte, 8.3 recuperări, 3.0 pase decisive).

Următoarea fază a grupei E se va desfășura în perioada 4-7 ianuarie 2024, la Istanbul, în Turcia.

*foto: Facebook – CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!