Stiri Juniori U18 Masculin

România a câștigat meciul cu Ungaria de la Europeanul U18 Masculin - Divizia B

România a câștigat meciul cu Ungaria de la Europeanul U18 Masculin - Divizia B

România a bifat primul succes la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, scor 64-60 cu Ungaria în Sala Olimpia din Ploiești, la capătul unui meci foarte disputat. Tricolorii au 1-1 la general după două partide.

România: Tudor Șomăcescu, David Lăpuște, Dragoș Lungu, Lorenzo Diaconescu, David Antonescu

Ungaria: Robert Meszlenyi, Peter Csataljay, Peter Hajdu, Patrik Toth, Kornel Csuti

Ungaria a deschis scorul cu tripla lui Csataljay, iar Diaconescu a replicat cu un three-point play pentru a egala situația, tricolorii ratând apoi câteva șanse de a trece în avantaj și la panoul advers Toth și-a ratat ambele libere, dar ulterior Csataljay a avut un and-one precis și făcea 6-3 pentru Ungaria. „Vulturii” stăteau cu 1/8 din acțiune după patru minute, făcându-se pentru prima dată o diferență de două posesii pentru adversari, care au continuat să puncteze de la linia de fault (8-3), înainte ca Șomăcescu să pună alte două puncte pentru România, dar imediat Csataljay și-a continuat startul excelent de meci și făcea 11-5. Românii au replicat cu șase puncte la rând după un time-out și egalau situația, 11-11, run-ul fiind prelungit de coșul cu fault pe care l-a marcat Șomăcescu. Adversarii au întors situația de pe tabelă cu 24 de secunde rămase din primul sfert, ultimele puncte din primele 10 minute reușindu-le Diaconescu de la linia de fault și România avea 17-16.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Varszegi a înscris de două ori consecutiv de la distanță și ducea Ungaria la conducere, 22-17, Kelemen irosind apoi două libere cu care adversarii ar fi putut să se desprindă în continuare. Aproape cinci minute au trecut din acest sfert până la primele puncte ale românilor, Lungu finalizând precis un contraatac, iar apoi Șomăcescu a punctat din colțul terenului (23-22), maghiarii răspunzând prin Schmera. Tot Șomăcescu a înscris și următoarea triplă a românilor, devenind primul tricolor în double figures, situația devenind egală în urma liberelor împărțite ale lui Diaconescu, 28-28. O combinație excelentă în viteză pe traseul Șomăcescu-Pătru-Cârstea i-a dus pe români în față și avantajul avea să se mențină la intrarea la cabine, 30-29.

Adversarii au revenit în față și Varszegi punea două puncte între cu încă o triplă, 34-32, ulterior avantajul devenind de +4 cu liberele împărțite ale lui Csataljay în primele secvențe din sfertul trei. David Antonescu a scuturat plasa de la distanță și aducea România la o lungime în spate, iar pe un atac următor Diaconescu a fost atent la recuperare și puncta pentru 38-37. Ungaria a terminat spectaculos un atac 3-contra-1 și revenea la conducere, dar Antonescu a întors situația în dreptul României cu tripla sa pentru 43-42, ulterior ambele naționale trecând pe la linia liberelor, maghiarii punctând de două ori la rând din acțiune și mergeau la 47-44. Diferența la intrarea în sfertul patru era de +2 pentru tricolori, Lungu transformându-și ambele libere (50-48).

Cele două combatante au ratat multiple ocazii de a dezgheța tabela în primele minute ale sfertului patru, în cele din urmă Lorenzo Diaconescu fiind precis din acțiune la 52-48 și adversarii cereau time-out. Dragoș Lungu prelungea seria tricoloră, Ungaria marcând apoi pentru prima dată în acest parțial după cinci minute trecute (55-50). Schmera reducea handicapul la o singură posesie, însă Lungu a răspuns imediat din spatele arcului de cerc, lucru pe care l-a reușit și Varszegi, românii solicitând un timp de odihnă la 58-55. Maghiarii au redus ecartul la unul minim după o posesie irosită de Șomăcescu, iar cu puțin peste un minut rămas din joc Csuti era precis din paint, România conducând cu 61-60 în acest punct. Ambele selecționate și-au ratat primele atacuri după time-out, Șomăcescu fiind cel care a transformat două libere prețioase pentru tricolori și în cele din urmă s-a încheiat 64-60.

„Vulturii” urmează să se dueleze cu Letonia în cea de-a treia etapă, duminică (31.07) în Sala Olimpia din Ploiești, începând cu ora 18.00, în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Lorenzo Diaconescu a fost principalul marcator al României, el terminând cu double-double (16 puncte,10 recuperări), alți trei jucători fiind în double figures. Tudor Șomăcescu a strâns 14 puncte, Dragoș Lungu 13 și David Antonescu 12.

Adam Varszegi a avut 17 puncte (5/7 de la distanță) și 4 recuperări pentru Ungaria, secondat de Peter Csataljay (12 puncte, 5 assist-uri) și Gergely Schmera (11 puncte, 8 recuperări).

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!