Stiri Juniori U18 Masculin

România învinge clar Elveția și e cu un pas în sferturile Campionatului European U18 Masculin – Divizia B

România învinge clar Elveția și e cu un pas în sferturile Campionatului European U18 Masculin – Divizia B

România a obținut a 3-a victorie în cadrul Campionatului European U18 Masculin – Divizia B de la Ploiești. Tricolorii nu au avut niciun fel de emoție în partida cu Elveția, desfășurată marți, 2 august și pe care au câștigat-o cu scorul de 93-52.

România a început perfect partida cu Elveția și a înregistrat un run de 7-0 încă din start, după reușitele lui Șomăcescu și Lăpuște. ­­adverasrii tricolorilor au reușit să echilibreze puțin situația pe tabelă abia în a doua jumătate a actului inaugural. Ultimul minut al sfertului a avut aceeași desfășurare ca startul jocului, iar Oinaru, Lungu și Stan alimentau parțialul de 7-0, pentru ca România să conducă cu 27-17, după primele 10 minute de joc. De aici la cârma jocului în prima repriză a rămas o singură echipă. Bănică cu un coș de la distanță ducea scorul al 40-23, când mai erau puțin peste patru minute din prima secvență. Ecartul pe tabelă a crescut la un maxim de 19 puncte, iar diferență la intrarea la cabine avea să fie doar cu un punct mai mică, după o liberă transformată de Leyrolles, scor 48-30 pentru România.

Reluarea jocului a adus și prima desprindere la prima desprindere la 20 de puncte, în urma unui coș de la distanță semnat de Dragoș Lungu. Lăpuște l-a copiat imediat pe colegul său și scorul ajungea 59-36. Tricolorii nu au stat la discuții, au mai pus 7 puncte pe tabelă fără să primească coș și diferența urca la 30 de lungimi. Elevii lui Cătălin Tănase nu au redus turația și la finalul sfertului trei conduceau cu scorul de 82-49. Ultimul act a fost fără istoric. Tricolorii au continuat jocul bun și au reușit să se impună la 41 de puncte diferență. La finalul celor 40 de minute de joc, România a învins Elveția cu scorul de 93-52.

David Pătru a fost omul meciului cu 15 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Dragoș Lungu și-a trecut în cont 14 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Andrei Oinaru a reușit 13 puncte și 6 recuperări. Lorenzo Diaconescu și David Lăpuște au contribuit fiecare cu 10 puncte și 4 recuperări

România se poate califica în sferturile de finală  ale Campionatului European U18 Masculin – Divizia B în cazul unei victorii în ultimul joc din grupă cu Portugalia. Tricolorii pot ajunge în aceaași fază a competiției și în cazul unei înfrângeri, dar cu joc favorabil al rezultatelor.

foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!