Stiri Juniori U18 Masculin

România s-a calificat în sferturile Campionatului European U18 Masculin - Divizia B

România s-a calificat în sferturile Campionatului European U18 Masculin - Divizia B

România a încheiat cu victorie faza grupelor la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, reușind să se califice astfel în sferturile de finală. Miercuri (03.08), tricolorii au trecut cu 53-49 de Portugalia în Sala Olimpia din Ploiești.

România: Tudor Șomăcescu, David Pătru, Dragoș Lungu, Lorenzo Diaconescu, David Antonescu

Portugalia: Tiago Dias, Danilo Horta, Filipe Dionisio, Diogo Seixas, Andre Afonso

Lusitanii au deschis scorul, după ce ambele naționale și-au irosit primele atacuri, Șomăcescu restabilind egalitatea (2-2), apoi adversarii preluând iar conducerea preț de câteva secunde cu coșul lui Dias. Prima aruncare bună de la distanță le-a aparținut tot portughezilor, Dionisio făcând 7-4, în urma liberelor împărțite de Lungu, Diaconescu a fost cel care a egalat situația de pe tabelă, 7-7 la jumătatea sfertului inaugural. Tricolorii au trecut în avantaj cu tripla lui Lăpuște, imediat în cealaltă parte a terenului venind răspunsul portughezilor, care au irosit apoi oportunități de a pune trei puncte între și Oinaru înscria pentru 12-11. Scorul după 10 minute avea să fie 18-14 pentru Portugalia, Baker fiind cel care a pus două posesii între, oponenții beneficiind de procentaje mai bune din acțiune în această perioadă.

Pătru a marcat pe o pătrundere la mai bine de un minut după startul sfertului secund, lusitanii refăcând imediat diferența de două posesii prin Palavra (20-16). Acesta din urmă a fost faultat apoi pe o aruncare de trei puncte și ajungea la linia de fault, unde a ratat o încercare, Șomăcescu nefiind precis de la distanță apoi în încercarea de a reduce scorul, însă a beneficiat și el de aruncări libere, iar România venea la 22-19. „Vulturii” au egalat în două rânduri, însă portughezii au putut reface un ecart de două posesii la 28-24 cu tripla lui Dionisio, ulterior run-ul adversarilor continuând, pentru ca rezultatul la pauză să fie 33-26 în dreptul Portugaliei. Oponenții au beneficiat de 13 aruncări de la linia de fault în prima repriză, în vreme ce România stătea cu 10 posesii pierdute și doar 1/8 din spatele arcului de cerc.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Diferența a devenit una formată din două cifre imediat după reluare, Diogo Seixas fiind precis de la distanță, apoi David Antonescu a ratat singur sub panou și la libere și-a împărțit încercările (36-27), ulterior Dionisio ducându-și echipa la +12. Tricolorii au înjumătățit diferența cu triplele lui Lăpuște și Pătru (39-33), moment în care portughezii cereau time-out, ambele echipe ratând apoi atacuri succesive până la reușita lui Dionisio. Three-point play-ul lui Diaconescu a redus handicapul la o singură posesie, ratându-se apoi oportunitatea egalării și după multe posesii nefructificate în ambele părți, Dumitru a ajuns la linia de fault pentru a reduce în continuare diferența, 41-40. Revenirea a fost completată de Lungu, scorul la finalul sfertului trei fiind egal, 41-41.

Lusitanii au început cu un parțial de 5-0 sfertul patru, apărarea agresivă a lui Diaconescu aducând posesia de partea României în urma unei recuperări defensive pentru adversari. David Antonescu a pus primele puncte pentru tricolori în acest ultim sfert, cu o încercare bună de la distanță, portughezii continuând să irosească posesii cu greșeli individuale, Dragoș Lungu aducând iar „vulturii” la conducere cu puțin sub patru minute rămase din partidă, 47-46. Următoarele puncte au venit tot din mâinile lui Lungu și Șomăcescu făcea 52-46 cu un minut până la final, în cele din urmă România impunându-se cu 53-49.

Tricolorii au terminat pe primul loc grupa C și se vor duela în sferturile de finală cu Suedia, într-un meci programat vineri, 5 august, de la ora 18.00* în Sala Olimpia din Ploiești. (*ora de start anunțată inițial pe pagina competiției era 20.15).

Tudor Șomăcescu a fost principalul marcator al României, cu 10 puncte, urmat de Lorenzo Diaconescu (9 puncte, 11 recuperări, 2 capace) și Dragoș Lungu (8 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții).

Filipe Dionisio a terminat cu cele mai multe puncte marcate în meci, 14, ceilalți portughezi în double figures fiind Tiago Dias (12 puncte, 5 recuperări) și Diogo Seixas (10 puncte).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!