Stiri Juniori U18 Masculin

Sf. Gheorghe o surclasează pe Alexandria în derby-ul pentru locul 4

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
25.01.2014

84-45

24-18, 24-10, 25-10, 21-7

  Statistica  

Un joc ce se preconiza a fi unul destul de echilibrat, s-a transformat un galop de sănătate pentru Sepsi Sf. Gheorghe. Practic, învingătoarea s-a pus doar în primele 10 minute atunci când Alexandria a condus cu 18-14. De acolo, covăsnencele au preluat conducerea și au surclasat adversarele, scor final 84-45. În urma acestui succes, Sf. Gheorghe obține cea de-a 11 victorie stagională și face rocada în clasament cu adversara din acest meci.

Sepsi Sf. Gheoghe a început duelul cu un prim cinci format din: Prahalis, Mitov, Loyd, Bejtic și Watson, în timp ce Alexandria a replicat cu: Graham, Principe, Sipoș, Patricl și Rus.

Oaspetele deschid scorul de pe tabelă prin Viorela Rus cu o aruncare de două puncte, dar imediat Watson egalează prin același procedeu. Primul sfert se desfășoară într-un ton de echilibru, fiecare echipă alternând la conducere, dar nici una nereușind să se desprindă la mai mult de 2 puncte. Totuși, cu 3 triple reușite în primele 10 minute de joc, Teleorman Alexandria a izbutit să-și adjudece sfertul cu scorul 18-14. Cu americanca Samantha Prahalis din nou în zi mare (11 puncte în 13 minute),  gazdele egalează la 20 în minutul 13 al confruntării. Ba mai mult, în doar 3 minute, covăsnencele reușesc un run de 12-0, distanțându-se pentru prima dată pe tabela de marcaj (26-20 mintul 15, iar mai apoi 30-22 minutul 16). Sepsi SIC Sf. Gheorghe încheie prima parte a jocului cu un avans de 10 puncte, scor 38-28, Prahalis adunând nu mai puțin de 20 puncte din cele 38 ale echipei.

Impulsionate și mai mult din spate de publicul din Sf. Gheorghe, gazdele au continuat jocul bun, iar cu fiecare minut scurs din sfertul 3, diferența pe tabelă creștea în favoarea covăsnencelor. Practic, jocul echipei antrenate de Mădălin Pipera nu a mai mers deloc, elevele sale ne mai reușind să găsească drumul spre coșul advers.  Înaintea ultimei pauze a derby-ului pentru locul 4, scora era 63-38, și cârțile erau jucate. Ultimul sfert a fost unul fără istoric, Sepsi Sf. Gheorghe adjudecându-și victoria la final cu scorul 84-45.

MVP-ul acestei confruntări este pe departe americanca Samantha Prahalis. Sportiva legitimată la Sf. Gheorghe a încheiat meciul cu 33 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. În replică, Tricia Principe și Shanita Amold au acumulat fiecare, 11 puncte, fiind secondate de Ashley Graham cu 6 puncte, o recuperare.

Foto: Jakab Ádám

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!