Stiri Juniori U18 Masculin

TF U18 Masculin - CS Dinamo CSȘ 6 București a cucerit titlul național

TF U18 Masculin - CS Dinamo CSȘ 6 București a cucerit titlul național

CS Dinamo CSȘ 6 București este campioana ediției 2021-2022 la categoria U18 în urma victoriei cu 67-58 în finala cu CSA Steaua București, disputată duminică (15.05) la Turneul Final de la Craiova. Dinamo a încheiat sezonul cu 23 de victorii și o singură înfrângere.

Steaua: Zahiu, Panait, Sparlac, Bănică, Stan

Dinamo: Son, Pătru, Cârstea, Luca, Moroșanu

Alb-roșii au condus la capătul primelor atacuri (5-2), Steaua replicând cu șase puncte la rând și făcea 8-5, avantajul crescând la trei posesii între cu reușita lui Bănică de la 15-7. Luca și Son au înscris următoarele puncte ale lui Dinamo, Popescu stabilind scorul sfertului de debut, 17-11 pentru Steaua.

Dinamo a egalat rapid situația, 17-17, rivalii lor marcând după mai bine de două minute scurse din sfertul doi cu and-one-ul lui Panait (20-17). Dinamo a preluat conducerea în partea a doua a parțialului și și-a format un avantaj de șase puncte, 28-22, ecartul urcând la +8 cu un minut înaintea pauzei, iar scorul la finalul primei reprize era 37-31. Dinamoviștii aveau 42% procentaj de la distanță în prima repriză, capitol la care Steaua stătea foarte slab, cu doar 2/14.

Diferența de pe tabelă a devenit una de un singur punct, Steaua apropiindu-se la 39-38, dar Dinamo a putut să răspundă cu șapte puncte consecutive și își forma un avantaj de trei posesii, 46-38, momentele bune fiind oprite de liberele lui Bănică, ulterior Dinamo intrând cu 50-40 în sfertul decisiv.

Alb-roșii au ajuns să conducă cu 54-42 în primele minute ale sfertului patru, Steaua reducând puțin din handicap cu and-one-ul lui Bănică (62-54), apoi Cârstea și Luca au răspuns cu două coșuri din acțiune pentru Dinamo și scorul devenea 67-54. În cele din urmă, Dinamo a trecut de marea rivală cu 67-58 și a cucerit titlul.

Alexandru Luca a totalizat 18 puncte, 9 recuperări și 4 intercepții pentru învingători, având alți trei colegi în double digits, pe Sasha Son (16 puncte, 7 recuperări), Luca Cârstea (14 puncte, 3/4 de la distanță) și David Pătru (19 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive). Andrei Panait (15 puncte, 7 recuperări), Albert Stan (14 puncte, 7 recuperări) și David Bănică (13 puncte, 8 recuperări) au fost principalii marcatori de la CSA Steaua.

În finala mică s-a impus Laguna București, 74-54 în fața lui LPS Bihorul CSM Oradea și astfel a cucerit medaliile de bronz în sezonul 2021-2022 al Campionatului Național U18 Masculin.

Clasamentul în urma Turneului Final CN U18 Masculin:

  1. CS Dinamo CSȘ 6 București
  2. CSA Steaua București
  3. Laguna București
  4. LPS Bihorul CSM Oradea
  5. CSU Știința Slam București
  6. CSȘ Târgoviște
  7. U-BT Cluj-Napoca
  8. SCM OHMA Timișoara

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!