Stiri Juniori U18 Masculin

TF U18 Masculin - CSA Steaua București și CS Dinamo CSȘ 6 București sunt finalistele sezonului 2021-2022

TF U18 Masculin - CSA Steaua București și CS Dinamo CSȘ 6 București sunt finalistele sezonului 2021-2022

CSA Steaua București și CS Dinamo CSȘ Nr. 6 București se vor duela în finala Campionatului Național U18 Masculin în urma victoriilor din penultimul act. Cele două formații bucureștene s-au impus în semifinalele de sâmbătă, 14 mai, împotriva echipelor Laguna București și LPS Bihorul CSM Oradea la Craiova, unde are loc Turneul Final.

Steaua a evoluat în prima semifinală împotriva Lagunei București și a condus aproape în totalitate meciul, „rechinii” fiind în avantaj doar în primele două minute. Roș-albaștrii au câștigat primul sfert cu 24-15 și conduceau la pauză cu 41-33, în repriza secundă primind doar 19 puncte din partea Lagunei. Avantajul maxim a fost de 40 de puncte, în cele din urmă CSA Steaua câștigând cu 86-52.

Învingătorii au trei victorii și o înfrângere la Craiova, unde are loc Turneul Final, ajungând în ultimul act după ce au încheiat faza grupelor pe prima poziție.

Albert Stan a contribuit cu 22 de puncte (4/5 de la distanță) și 8 recuperări pentru Steaua, iar Marc Mitrică a fost principalul marcator al Lagunei București, cu 14 puncte

Cealaltă semifinală a demarat sub semnul echilibrului până la pauză, după 17-15 în primul sfert pentru Dinamo și 38-36 la intrarea la cabine pentru LPS Bihorul CSM Oradea. Bucureștenii s-au desprins decisiv în sfertul trei, perioadă câștigată cu 27-10, în cele din urmă reușind să se impună la o diferență importantă, 84-69.

Dinamo are 4 victorii în tot atâtea jocuri la Turneul Final, suferind o singură înfrângere în tot acest sezon la U18 până în prezent.

Alexandru Luca și David Pătru au adunat câte 22 de puncte pentru Dinamo, primul trecându-și în cont și 12 recuperări. Bogdan Creț a avut 25 de puncte și 9 recuperări pentru LPS Bihorul CSM Oradea.

Ultimele jocuri de la Turneul Final vor avea loc duminică (15.05), mai întâi fiind programată finala mică dintre Laguna București și LPS Bihorul CSM Oradea (ora 13.00), apoi finala mare dintre CSA Steaua București și Dinamo CSȘ 6 București (ora 15.00). Partidele vor fi în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!