Stiri Juniori U18 Masculin

Tudor Șomăcescu: „Vrem să ne continuăm parcursul bun, având obiectivul de a promova”

Tudor Șomăcescu: „Vrem să ne continuăm parcursul bun, având obiectivul de a promova”

Echipa masculină U18 a României a reușit miercuri, 3 august, să obțină a patra victorie consecutivă la Campionatul European, Divizia B, și astfel s-a calificat de pe primul loc în sferturile de finală ale turneului.

Cel mai bun marcator al tricolorilor în faza grupelor a fost Tudor Șomăcescu, baschetbalist care a petrecut ultimii ani în Statele Unite ale Americii. Iată cum a descris tânărul jucător etapa finalizată ieri de conaționalii noștri.

Au fost cinci meciuri foarte echilibrate, cu echipe puternice și de tradiție. În prima partidă, am avut un mic deficit la comunicarea de pe teren, dar am reușit să reglăm acest dezavantaj și, după cum se poate vedea, am terminat grupa cu succes.

România a terminat pe primul loc în grupă datorită unei victorii obținute în fața Portugaliei, scor 53-49, dispută pe care Tudor o consideră drept cea mai dificilă din prima fază.

Meciul cu Portugalia a fost cel mai dificil, fiind și ultimul și cu cea mai mare presiune, în joc fiind calificarea. La pauză a fost momentul în care am zis că este totul sau nimic și am intrat foarte motivați în a doua repriză.

În sferturile de finală, elevii lui Cătălin Tănase o vor întâlni pe Suedia, grupare pe care au reușit să o învingă într-un amical, înainte de începerea Campionatului European.

Știm, în mare parte, lotul Suediei, am și avut un meci amical cu ei înaintea începerii campionatului. Ne vom pregăti ca până acum, tratăm orice partidă la fel de serios. Cu siguranță, va fi un adversar dificil dar eu am încredere în jocul și în șansele noastre. Emoții vor fi tot timpul, însă ce contează cel mai mult este să le transformăm în emoții constructive. Vrem să ne continuăm parcursul bun, având obiectivul de a promova.

Până în acest moment, Tudor Șomăcescu are medii de 12.4 puncte, 3.0 recuperări, 2.6 pase decisive și 1.8 intercepții.

Eu încerc să îmi ajut echipa cum pot, încerc să fac tot ce mi se cere și voi continua să fac asta până la finalul campionatului. Cu siguranță, experiența din străinătate m-a ajutat foarte mult în jocul individual, fiind tot timpul alături de jucători și antrenori de elită și având posibilitatea să învăț de la ei.

Sfertul de finală între România și Suedia are loc vineri, 5 august, de la ora 18:00, și poate fi urmărit, în direct, pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!