Stiri Juniori U18 Masculin

U18. LPS Pitești învinge, dar CS Amicii depune memoriu (actualizat)

Costin Marinescu

Costin Marinescu
05.11.2012

ACTUALIZAT, 5 noiembrie, ora 10:22

Robert Păcuraru, managerul CS Amicii Pitești, a trimis pe adresa redacției un drept la replică referitor la cele menționate de Mihai Popescu în legătură cu situația jucătorului Alexandru Rotariu.

Jucatorul Rotariu Alexandru a depus la secretariatul LPS o cerere de transfer semnata de catre el si un parinte (datorita faptului ca nu are 18 ani) in doua exemplare, unul pentru federatie si altul pentru LPS. Acest prim pas era impus de catre FRB.

In ziua depunerii acestei cereri la secretariat au fost prezenti Gheorghe Alexandru, Maftei Rares, Rotariu Alexandru, POPESCU MIHAI, subsemnatul si altii.

Dezlegarile au fost obtinute ulterior si depuse in perioada de transfer la Comisia de Competitii, Legitimari si Transferari.

La inchieirea perioadei de transfer am realizat si tabelul. In ziua de miercuri, 31.10.2012, am fost la Comisie pentru a-mi ridica legitimatiile de joc. Fiecare jucator pe care doream sa il legitimez era atent verificat in baza de date, drept pentru care un jucator care avea 3 ani vechime de la ultimul meci oficial si unul care nu a disputat niciun meci oficial, nu au putut fi legitimati la Amicii (nu inteleg motivele, dar asta este o alta discutie).

Cand s-a ajuns la cei 4 jucatori transferati, un membru al comisiei a mentionat ca toti 4 au transferul realizat!

Sportivului Rotariu nu am dorit sa ii fac legitimatie pentru ca a mentionat ca duminica se va duce la meditatii.

Felicit oricum echipa LPS care a muncit pentru aceea victorie dar si pe antrenorul Popescu Mihai care este unul dintre cei mai buni antrenori pitesteni la momentul de fata!

Cele patru transferuri la care face referire Păcuraru sunt ale jucătorilor Stan Emil, Rareș Maftei, Gheorghe Alexandru și Rotariu Alexandru, toți foști jucători ai LPS-ului.

______________________

ACTUALIZAT, 5 noiembrie, ora 9:12.

În memoriul pe care CS Amicii Pitești l-a înaintat după partidă se arată că jucătorul Alexandru Rotariu a fost transferat la club de la LPS Pitești și se face referire la lista nominală cu jucătorii echipei șampilată și semnată de reprezentantul FRBaschet și de factura fiscală prin care s-a achitat la forul respectiv suma de transfer.

Contactat de TotalBaschet.ro, Mihai Popescu, antrenorul pricipal al echipei LPS CSU Pitești, ne-a precizat că CS Amicii Pitești și-a manifestat dorința de a-l transfera pe Rotariu însă, în lipsa unei înțelegeri amiabile între cluburi, nu a plătit grila de transfer. Astfel, jucătorul a rămas în continuare legitimat la LPS. Chiar dacă nu a făcut parte din lotul înregistrat inițial la FRBaschet, Rotariu a fost introdus în echipă conform Regulamentului Specific al CN U18, care prevede că ”cluburile care au o singură echipă înscrisă la o categorie de vârstă, pot să modifice/definitiveze lista jucatorilor cu jucători de la același club numai înainte de începerea fazei a doua a CN”

______________________

Într-un meci din cadrul Campionatului Național de Juniori sub 18 ani, seria a IV-a, etapa a IV-a, LPS CSU Pitești s-a impus în fața CS Amicii Pitești cu 88 - 60 (21-16, 14-14, 29-17, 24-13).

Marcatorii celor două echipe îi puteți citi aici

La finalul partidei însă oaspeții au contestat dreptul de joc al lui Ionuț Alexandru Rotariu. Robert Păcuraru, managerul clubului CS Amicii, a depus un memoriu referitor la faptul că jucătorul născut în 1995 a jucat ilegal pentru clubul LPS CSU. Concret, Păcuraru spune că jucătorul a fost transferat în perioada legală de tranferuri la clubul său, că figurează pe lista de jucători aprobată de FRBaschet și că nu avea cum să evolueze, legal, la alt club.

Dată fiind ora înaintată la care am aflat situația de la Pitești nu am putut cere poziția oficială a celor două cluburi implicate sau a Federației!

Vom reveni cu amănunte pe parcurul zilei de luni!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!