Stiri Juniori U18 Masculin

U18: România va juca pentru locurile 5-8 la Campionatul European din Portugalia

U18: România va juca pentru locurile 5-8 la Campionatul European din Portugalia

Naționala României va juca pentru locurile 5-8 la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, după ce a pierdut în sferturi vineri, 28 iulie, în fața Letoniei. Balticii au recuperat un deficit de 10 puncte în urma unui sfert al doilea dezastruos pentru români și partida s-a încheiat cu 90-69.

Letonia: Roberts Blums, Juris Vitols, Rudolfs Svitins, Kristaps Soldatenoks, Edvards Svalbe

România: Andreas Blidaru, Tudor Șomăcescu, Lorenzo Diaconescu, Andrei Oinaru, Denis Bădălău

Scorul a rămas blocat la 2-2 pe mai multe atacuri și după o posesie pierdută de tricolori, Letonia a pedepsit cu un layup, dar în scurt timp Șomăcescu a întors pentru 6-4. Balticii au prins o perioadă mai bună pe plan ofensiv și la jumătatea sfertului inaugural au putut conduce cu 6-9 după coșul lui Blums și Bădălău a oprit run-ul Letoniei pentru a reduce diferența la un singur punct. Vlaicu Popa a înscris o aruncare contestată și România a ajuns la 14-11, tot fundașul fiind apoi autorul unui coș de afară și a contribuit cu un assist pentru stabilirea scorului de la finalul primul sfert: 22-13.

Oinaru a marcat un coș de trei puncte prin care diferența a devenit una formată din două cifre, iar Salnajs și Vitols au replicat pentru 27-22. Letonii au continuat run-ul prin care ecartul a scăzut la o singură posesie în urma reușitei lui Svitins și au ratat o primă oportunitate de egalare, după care a urmat tripa lui Blums și un time-out din partea lui Ciprian Enache la 27-27. Naționala baltică a forțat banca tehnică a tricolorilor la un nou timp de odihnă peste câteva atacuri (27-33) și Diaconescu a reușit după multe momente să oprească seria Letoniei, iar cu trei minute înaintea pauzei diferența a fost de nouă lungimi, 30-39. Oponenții au ajuns la +16 pe finalul reprizei și au completat un sfert excelent, astfel că la vestiare s-a intrat cu 35-51.

Primele patru puncte din repriza a doua au venit din partea tricolorilor și Letonia a așteptat peste două minute pentru a înscrie, după care Oinaru și Diaconescu au făcut 43-55. Linis a semnat a cincea reușită de la distanță pentru Letonia și Blidaru a scos un fault antisportiv la Vitols, fundașul român fiind precis de la linia de fault și ecartul a scăzut la 49-58. Vlaicu Popa a ajutat naționala să revină pe tabelă și a înscris de la distanță (56-60) și Blums a răspuns peste câteva atacuri de la semi-distanță, cel de-al treilea sfert terminându-se cu 61-67.

Balticii au pus din nou măcar trei posesii în față prin reușita lui Vitols (63-71), iar Bădălău a ratat aruncări consecutive din căciulă și a irosit o șansă bună de apropiere. Egle a dus diferența șla +8 cu sub cinci minute rămase din partidă și România a cerut time-out la 67-75 și cu tripla lui Linis ecartul a ajuns la nouă lungimi în favoarea letonilor. Cu trei minute până la finalul jocului s-a făcut 69-82 și în cele din urmă balticii au reușit obținut biletele pentru semifinalele întrecerii continentale din Portugalia, după 69-90.

Andrei Oinaru a fost cel mai eficient tricolor (16 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive), următorii în double figures fiind Denis Bădălău (15 puncte, 9 recuperări, 2 intercepții), Lorenzo Diaconescu (14 puncte, 3 recuperări), Andreas Blidaru (11 puncte, 4 intercepții, 3 pase decisive, 2 recuperări) și Mihnea Vlaicu Popa (10 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări).

Roberts Blums a ieșit în evidență cu 30 de puncte și 6 recuperări, din tabăra letonilor fiind un singur alt jucător cu peste 10 puncte marcate, fiind vorba despre Toms Salnajs (22, alături de 8 recuperări și 3 intercepții).

Românii vor lupta în continuare pentru locurile 5-8, acolo unde un prim duel va avea loc sâmbătă, 29 iulie, de la ora 15.00 în compania Marii Britanii.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!