Stiri Juniori U18 Masculin

Victor David a oferit explicații pentru deciziile luate în finala turneului EYBL

Victor David a oferit explicații pentru deciziile luate în finala turneului EYBL

Dinamo CSS6 București a încasat astăzi, 25 noiembrie, prima înfrângere de la turneul EYBL organizat de Cluj-Napoca. Formația din Capitală a fost învinsă de Napoli Basket cu scorul de 83 la 56, ocupând astfel poziția a doua.

După meci, în articolul ce conține cronica jocului am scris că Victor David, antrenorul dinamoviștilor, a ales să folosească rezervele în cea mai mare parte a partidei. De asemenea, am mai scris că indicațiile au fost rare și că nu s-a văzut dorința de a câștiga.

Ca urmare, tehnicianul lui Dinamo ne-a contactat pentru a ne oferi explicații cu privire la deciziile sale. Recunoaștem, pe această cale, că am greșit prin faptul că am publicat materialul înainte de a afla motivele pentru care titularii alb-roșiilor au jucat atât de puțin.

Victor David ne-a explicat că elevii săi au acumulat multă oboseală, iar o parte dintre ei s-au accidentat (Vlad Cozea și Sasha Son). Așadar, după un prim sfert pierdut la 17 puncte (32-15), antrenorul lui Dinamo a considerat că revenirea este imposibilă și a decis să își menajeze primul 5, mai ales că urmează meciuri importante în campionat.

Asta a fost tactica. Copiii au fost obosiți, unii dintre ei s-au accidentat atât în timpul meciului, cât și de-a lungul turneului. Ideea mea a fost să îi menajez pentru meciurile de sâmbătă și duminică. În general, eu sunt foarte mulțumit de evoluția lor, mai ales că sunt cu doi ani mai mici decât ce a fost aici. Ei sunt U18, nu sunt U20. A fost o experiență plăcută și un lucru bun pentru ei – să vadă despre ce e vorba în jocul de baschet internațional. Din păcate, asta a fost. Nu puteam, mi-am dat seama rapid că oboseala acumulată și accidentările și-au pus amprenta. Nu avea rost să-i obosesc și, Doamne ferește, să se întâmple ceva. Mai ales în condițiile în care campionatul U18 e de-abia la început. Avem săptămâna asta meciuri, apoi mai avem atât în decembrie, cât și în ianuarie. În plus, îi folosesc pe ei și la U19, i-am băgat în campionat. Joacă la două categorii de vârstă. De asemenea, va începe și campionatul municipal. Deci vor avea meciuri la greu. Cam despre asta este vorba”, a declarat David pentru Baschet.ro.

Iată rezultatele obținute de Dinamo CSS6 la Turneul EYBL din Cluj-Napoca:

  • 76 – 56 vs. Orange 1 Bassano
  • 97 – 96 vs. College Basket
  • 71 – 63 vs. MAFC Budapesta
  • 56 – 83 vs. Napoli Basket

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!