Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria primește vizita celor de la Phoenix Știința Constanța în etapa a 3-a din grupa Est a LNBF

CSM Alexandria primește vizita celor de la Phoenix Știința Constanța în etapa a 3-a din grupa Est a LNBF

CSM Alexandria și Phoenix Știința Constanța se întâlnesc în etapa a 3-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Pentru teleormănence este primul meci oficial la senioare în acest sezon. Phoenix Știința Constanța vine după eșecul drastic cu Sepsi SIC, în care a folosit doar localnice foarte tinere. Teleormănencele și constănțencele s-au întâlnit într-un amical la finalul lunii trecute.

În această vară cele două echipe au mers pe strategii diferite. CSM Alexandria a optat pentru continuitate, și din rațiuni financiare. Mădălin Piperea continuă pe bancă, iar la nivelul lotului se merge tot pe mâna generației care a câștigat titlul la U18 în acest an. După ce sezonul trecut au avut în lot o singură senioară, Mihaela Mihai, teleormănencele au cooptat-o în această vară și pe Viorela Voicu, revenită după accidentarea de la genunchi. CSM Alexandria trebuia să joace în prima etapă acasă cu CSM Târgoviște acum o săptămână, dar meciul a fost amânat la cererea dâmbovițencelor. Teleormănencele au stat în runda a doua.

De partea cealaltă, la Phoenix Știința Constanța a fost o vară plină de schimbări. Formația de la malul mării are un nou antrenor, Carmin Popa. Dintre senioarele din sezonul trecut au rămas doar Vladinka Erak și Andreea Beldian, fiind aduse trei straniere noi și încă trei jucătoare autohtone, iar din lot fac parte și multe localnice foarte tinere.

Formația constănțeană nu a reușit să finalizeze toate transferurile  și a avut și câteva accidentate (după cum spunea președintele clubului) la primul joc oficial din acest sezon, cel din etapa a doua. Phoenix Știința a abordat partida de acasă cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu un lot format din localnice, majoritatea sub 18 ani. Rezultatul a fost o înfrângere usturătoare, 31-178 în fața deținătoarei eventului. Oficialii clubului constănțean sperau să rezolve măcar o parte din probleme până la meciul din runda a 3-a, pentru a putea avea și jucătoare mai experimentate în lot la confruntarea cu CSM Alexandria. Rămâne de văzut cu ce lot se va prezenta Phoenix Știința la meciul de mâine.

Cele două echipe s-au întâlnit în 29 septembrie într-un joc de pregătire găzduit de teleormănence. Scorul a fost atunci 52-63, cu mențiunea că dobrogencele au folosit și straniere la acel meci. Boogie Brozoski a fost coșghetera acelei partide cu 22 de puncte, urmată de Denisa Vați cu 19 și Vladinka Erak cu 12. De la gazde cele mai bune marcatoare au fost Viorela Voicu și Mihaela Mihai, cu 14 și 11 puncte.

Pentru CSM Alexandria miercuri va fi primul meci oficial din LNBF în acest sezon. Tinerele lui Mădălin Piperea au disputat un joc oficial în CN U18 duminică (pentru CSS Alexandria), impunându-se cu 85-45 pe terenul celor de la ACS Champions București. Și tinerele folosite de Phoenix Știința Constanța cu Sepsi au evoluat duminică în runda inaugurală din CN U18, pentru CSS Nr 1 Phoenix Constanța, pierzând în deplasare cu CSS CSM Târgoviște, scor 66-43.

Duelul dintre CSM Alexandria și Phoenix Știința va fi al 5-lea oficial între cele două echipe. Cum CSM Alexandria s-a înființat în vara trecută, toate cele patru dueluri de până acum au fost în stagiunea precedentă și de fiecare dată s-au impus constănțencele. Două partide au fost în grupa a doua valorică din prima fază a LNBF (50-74 scorul de la Alexandria și 66-41 la Constanța). Celelalte două dueluri directe au fost în cupă și le-au revenit tot favoritelor (scorurile au fost 70-55 la malul mării și 54-58 la Alexandria).

Partida dintre CSM Alexandria și Phoenix Știința Constanța, din runda a 3-a a grupei Est din LNBF se joacă miercuri, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor din Alexandria. Din această grupă mai fac parte ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Olimpia CSU Brașov, Agronomia București, Rapid București și CSM Târgoviște. Reamintim că primele trei clasate urcă în grupa A (prima valorică) în faza secundă a campionatului, iar celelalte vor juca în grupa B.

*foto: Club Sportiv Municipal Alexandria facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!