Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța se pregătește pentru al treilea meci european pe teren propriu

CSM Constanța se pregătește pentru al treilea meci european pe teren propriu

CSM Constanța va încheia miercuri, 1 noiembrie, meciurile de pe teren propriu în grupa C din EuroCup Women, adversara formației de la malul Mării Negre fiind Galatasaray Istanbul. Duelul contează pentru etapa a patra a întrecerii.

Vicecampioana României a pierdut toate cele trei partide din turul grupei C, înfrângerea cea mai drastică fiind suferită pe parcursul săptămânii precedente, 48-68 cu Union Feminine Angers. Celelalte două partide au fost pierdute la diferențe de șase, respectiv 12 puncte.

De partea cealaltă, Galatasaray are 3-0 și se bazează pe cea mai bună medie de puncte în acest cvartet, 80.3, apărarea fiind a doua, după Angers. Formația din Istanbul va încheia la Constanța seria meciurilor din deplasare, rezultatele departe de casă fiind 71-70 în Franța și 87-57 pe terenul lui Kibirkstis.

Galata are în lot cea mai eficientă jucătoare a competiției și, în același timp, principala recuperatoare, fiind vorba despre Myisha Hines-Allen. Ea a adunat 15 recuperări în medie pe partidă, cu un index de 36.7 unități și la capitolul punctelor este a treia, cu 26 pe meci.

În replică, CSM Constanța le are în double digits pe Ioana Ghizilă (17.5 puncte în două jocuri), Kristina Higgins (11.3 puncte) și Dragana Zivkovic (11.0 puncte), aceasta din urmă fiind lidera formației dobrogene la recuperări, cu 7.7.

Meciul tur a adus o prestație foarte curajoasă pentru vicecampioana României, care a condus în Turcia la pauza întâlnirii și în cele din urmă a cedat cu 77-83. Sfertul al treilea a arătat rău pentru CSM Constanța, acel parțial fiind pierdut la 12 puncte, 10-22.

În meciul cu Galatasaray gazdă, Myisha Hines-Allen a ajutat formația din Capitala Turciei cu 19 puncte, 16 recuperări și 6 pase decisive, iar de la Constanța principala marcatoare a fost Ioana Ghizilă (21 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 9/17 din acțiune).

Înaintea confruntării din EuroCup Women, ambele formații au obținut victorii pe plan intern. CSM Constanța s-a impus la Brașov cu 71-65, iar Galatasaray a jucat tot în deplasare, în fieful lui Tarsus, de care a trecut cu 100 la 77.

Meciul dintre CSM Constanța și Galatasaray Istanbul va avea loc miercuri, 1 noiembrie, de la ora 20.30 și va putea fi urmărit pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!