Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare, victorie muncită în fața lui Phoenix Constanța

CSM Satu Mare, victorie muncită în fața lui Phoenix Constanța

CSM Satu Mare a obținut a opta victorie la rând în Liga Națională de Baschet Feminin, după 71-66 în duelul cu Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța, într-un meci disputat sâmbătă seara (19.02) în cadrul etapei a 21-a.

Satu Mare: Taylor, Dzombeta, Cucu, Ardelean, Kostowicz

Phoenix: Vega, Voica-Nagy, Mititelu, Rosten, Hinriksdottir

Formația dobrogeană a pornit cu 5-2 în acest duel, Taylor egalând cu un three-point play, iar în partea a doua din sfertul inaugural sătmărencele s-au dus la 12-7. Petrof și Rosten au întors situația, tripla lui Fodor stabilind scorul după acest parțial, 15-14 în favoarea gazdelor.

În multe momente a fost egalitate între formații, Dzombeta făcând 25-22 și apoi vicecampioana României s-a putut desprinde la două posesii, 29-24. Bianca Fota a înscris cinci puncte în următoarele atacuri și Phoenix revenea la conducere, după un run de 9-2, la pauză intrându-se însă cu scor egal, 33-33. În prima repriză au fost 23 de posesii, pierdute în total, cifrele pe atac fiind de partea gazdelor.

CSM Satu Mare a mers la 38-33, însă o perioadă cu șase puncte consecutive a ajutat Constanța să revină la conducere, 39-38. Diferența a crescut apoi la două posesii, 45-39 prin coșul lui Mititelu, iar Voica-Nagy și Vega au menținut un ecart de cinci puncte (49-44). Gazdele au terminat ultimele două minute ale acestui sfert fără punct încasat și conduceau cu 52-49 înaintea decisivului.

Run-ul sătmărencelor s-a prelungit la 10-0, Mititelu oprind seria bună la 54-51. Formația în alb-roșu s-a desprins la 63-55 cu patru minute înainte de final, Phoenix revenind până la 65-63 cel mult. În cele din urmă, vicecampioana s-a impus cu 71-66.

CSM Satu Mare trece la 14-1 în LNBF, iar Phoenix Constanța coboară la 9-9. Duelul va fi repetat peste o săptămână, în prima semifinală a Cupei României (26 februarie, ora 16.45).

Sparkle Taylor s-a remarcat cu 27 de puncte în acest meci pentru Satu Mare, iar Jade Quenee Vega a contribuit cu 20 de puncte pentru formația de la malul Mării Negre.

*foto: Facebook CSM Satu Mare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!