Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș, datorii de peste 2 milioane de lei

CSM Târgu Mureș, datorii de peste 2 milioane de lei

CSM Târgu Mureș are datorii de 2,6 milioane de lei.

Suma a a fost făcută publică chiar de primarul municipiul Târgu Mureș, Soós Zoltán, cu prilejul unei conferințe de presă preluată de site-ul stiri.infomureș.ro. Acesta a făcut un scurt bilanț al situației și a vorbit despre planurile de viitor ale clubului sportiv, planuri care includ inclusiv reducerea numărului de angajați. 

În noiembrie, să vă zic și un inventar foarte scurt ce am găsit la CSM, un club în stare de amnezie sau pot să zic în stare de moarte, cu datorii, cu inactivitate maximă, 239 de contracte, fără activități, și datorii de 4,3 milioane de lei. Asta era ”moștenirea” Maior – Florea. Ceea ce am propus noi, și în această privință am vorbit cu conducerea CSM și am primit atât o susținere cât și înțelegere și profesionalism din partea acestei conduceri ca să reorganizăm. Deja în două luni și jumătate am redus datoriile, momentan sunt 2,6 milioane de lei care constă în mare parte din datoriile neplătite sportivilor și prin asta a contribuit conducerea veche a orașului la alungarea a sute de sportivi de performanță din acest oraș.

Din ianuarie 2021 mai sunt 18 contracte pe sport și evident o să urmeze o reorganizare completă. Se va reduce și numărul angajaților CSM pe noua organigramă, o să rămână 8 angajați din 15.

Din partea clubului, cuvântul a fost luat de Szászgáspár Barnabás, vicepreședinte al CSM Târgu Mureș:

Momentan, toate ramurile sportive sunt active, toate echipele care au început acest campionat, 2020-2021, continuă în campionat și încercăm să terminăm acest sezon competițional la toate ramurile sportive, normal, cu un efectiv redus și cu un management bine gândit pentru că acum, normal, nu o să avem bani nici pentru investiții. Trebuie să ajungem cât mai repede la un ”moment zero”, sper să vină cât mai curând, și când terminăm sezonul competițional 2020-2021 să putem sta la masa cu domnul primar, cu Comitetul Director, și să elaborăm niște proiecte sănătoase.

Fostul baschetbalist a făcut și o scurtă sinteză a secțiilor sportive, în cadrul căreia a amintit și de noua echipă de baschet - CSU Târgu Mureș, echipă ce a început stagiunea 2020/2021 în Liga 1.

Momentan, la futsal echipa este în Liga a II-a, cu jucători autohtoni, ei participă și urmează campionatul. Baschetul a rămas la U 18 în CSM, dar acolo este o echipă tânără, care din păcate din cauza problemelor financiare a trebuit să o mutăm la Clubul Sportiv Universitar, acolo avem un nucleu destul de bun format numai din jucători autohtoni cu care sperăm ca în viitorul apropiat să avem colaborare și cât mai repede să ajungem acolo unde ne este locul. 

CSM Târgu Mureș a concurat în LNBM și LNBF în stagiunea 2018/2019, însă s-a retras din ambele competiții după un singur sezon. La masculin orașul a rămas fără reprezentant, în timp ce la feminin activitatea a continuat sub denumirea de BC Sirius Târgu Mureș, echipă care, la rândul său, s-a retras din competițiile de senioare la finalul stagiunii 2019/2020. 

*foto: facebook CSM Târgu Mureș Baschet

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!