Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet UAV Arad învinge dramatic pe Phoenix Constanța

FCC Baschet UAV Arad învinge dramatic pe Phoenix Constanța

FCC Baschet UAV Arad își păstrează recordul imaculat în Liga Națională de Baschet Feminin, după victoria dramatică în fața lui Phoenix CSU Simona Halep Constanța, scor 68-67, în etapa a 9-a a campionatului.

Aradul a debutat în formula Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vitulova, Miroslav Popov trimițându-le pe parchet pe Johnson, Voica-Nagy, Mititelu, Rosten și Hinriksdottir.

Primele trei minute ale duelului le-au aparținut arădencelor, care s-au dus la 10-3, ulterior Constanța încercând apropierea (11-8). Hadzovic și-a transformat ambele aruncări libere pentru 13-8, mai târziu Mititelu fiind precisă din spatele arcului de cerc și Phoenix rămânea în coasta Aradului (15-13). Finalul sfertului inaugural l-au gestionat mai bine gazdele, care au reușit să își formeze un avantaj de șase puncte, dar Vega a înjumătățit ecartul, 23-20.

Constanța a întors situația de pe tabelă în favoarea sa printr-un start mai bun în sfertul al doilea (30-25), apoi Keys, Titulova și Ghiță au punctat pentru a ajuta Aradul să revină în față, 31-30. Cele două formații s-au succedat la conducere, Bianca Fota formând un avans de trei puncte pentru trupa din Dobrogea, diferență care s-a redus la 37-36 pentru pauza mare.

Cu șase puncte la rând, Phoenix Constanța s-a dus la 43-36 și după câteva semne de revenire de partea arădencelor, Vega și-a ținut formația la trei posesii în frunte, scor 48-40 cu o triplă precisă. FCC Baschet UAV Arad a recuperat din deficit până la finalul parțialului, cu o serie de 11-5 și intrarea în sfertul patru indica 53-51 în favoarea lui Phoenix.

Ambele grupări au marcat o dată în primul minut al sfertului patru (55-53), Hadzovic egalând situația la 57-57, de unde Vega a întrerupt o perioadă de două minute fără punct pentru Constanța (60-57). Vitulova a egalat cu un lay-up la 62-62 și Manea a înscris cu panoul, Constanța fiind precisă de la distanță prin Fota și a revenit la conducere, după reușita lui Mititelu, la 67-64, tehnicianul Aradului solicitând time-out.

Gazdele și-au irosit următoarele două aruncări, dar s-au apropiat la 67-66 după câte o liberă transformată de Keys și Hadzovic, prima pentru un tehnic încasat de antrenorul Constanței. Keys a finalizat cu coș un atac pozițional al Aradului cu 7 secunde înainte de final, iar pe ultima repunere Akathiotou a reușit intercepția și amfitrioanele au câștigat cu 68-67.

FCC Baschet UAV Arad rămâne fără înfrângere și trece la 8-0 bilanț, iar Phoenix CSU Simona Halep coboară la 3-5. Cele două echipe se reîntâlnesc peste două zile (6 decembrie, ora 12.00), la Timișoara, unde va avea loc meciul retur din campionat.

Andreona Keys a fost MVP-ul meciului cu 27 de puncte, urmată de Tereza Vitulova (16 puncte, 10 recuperări) și Brankica Hadzovic (12 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive). Pentru Constanța s-au remarcat Bianca Fota (18 puncte, 6 recuperări), Nicoleta Mititelu (15 puncte, 6 recuperări) respectiv Sara Hinriksdottir (12 puncte, 9 recuperări).

 

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!