Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Constanța câștigă duelul de pe terenul lui Sirius Târgu Mureș

Phoenix Constanța câștigă duelul de pe terenul lui Sirius Târgu Mureș

Phoenix CSU Simona Halep Constanța s-a impus pe terenul lui BC Sirius Târgu Mureș, scor 56-49 în etapa a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, în ultimul meci al zilei de miercuri (09.02).

Sirius: Lipovan, Solyom, Cortez, Badi, Sherrill

Constanța: Vega, Voica-Nagy, Mititelu, Rosten, Hinriksdottir

Oaspetele au terminat sfertul inaugural cu doar trei puncte încasate, în această perioadă Mureșul înscriind un singur coș din acțiune, prin Sherrill. Vega și-a dus echipa în premieră la +10 prin cele două aruncări libere transformate (13-3), iar Rosten a închis sfertul de debut, 15-3.

Cortez a reușit șase puncte la rând pentru Sirius (15-9), Hinriksdottir având apoi un three-point play prin care Constanța își întrerupea startul nefast de sfert al doilea. Bianca Fota și Eva Petrof au condus-o pe Phoenix la 24-13, diferența de peste 10 puncte menținându-se până la pauză, unde s-a intrat cu 26-18. Au fost în total 29 de posesii pierdute în prima repriză, 17 turnovers venind doar de la Sirius Târgu Mureș, formația alb-roșie stând cu 11% din acțiune după 20 de minute.

Constanța a mers la 30-16 în debutul reprizei secunde, dar Sirius s-a apropiat la 30-26 în următoarele minute, Hinriksdottir fiind cea care a punctat după multe atacuri pentru Phoenix. Lipovan și Sherrill au tăiat în continuare din avansul vizitatoarelor (35-32), Mureșul egalând situația și apoi chiar a preluat conducere preț de un atac, la finalul sfertului al treilea tabela indicând 39-37 pentru Constanța.

Griffin și Sherrill au ajutat formația gazdă să conducă cu 41-39, de unde a venit rândul lui Phoenix să fie în față pe tabelă (43-41), iar Lipovan a egalat situația, 43-43. Phoenix Constanța a putut să conducă prin coșurile lui Hinriksdottir și Vega, dar Lipovan a egalat de fiecare dată, apoi după libere lui Mititelui a fost rândul lui Sherrill să puncteze, 49-49. Ultimele șapte puncte ale partidei au fost înscrise de Constanța și oaspetele s-au impus cu 56-49.

Phoenix trece la 9-8 în campionat, iar Sirius coboară la 8-8.

Sara Run Hinriksdottir și Ruth Sherrill au reușit să pună 16 puncte pe tabelă, americanca având și 19 recuperări la final.

*foto: Facebook Academia Phoenix CSU Simona Halep

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!