Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC păstrează o campioană europeană în lotul pentru stagiunea 2023/2024

Sepsi-SIC păstrează o campioană europeană în lotul pentru stagiunea 2023/2024

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a prezentat pe conturile de social media ale clubului primele jucătoare care și-au prelungit înțelegerile, respectiv sportivele care nu vor continua în alb-verde. Covăsnencele au anunțat și primul transfer pentru 2023/2024.

Campioana LNBF le va avea în continuare în lot pe Ștefania Cătinean, Bethy Mununga și tânăra Daria Toma. Dintre cele trei, Mununga a avut cele mai bune cifre în stagiunea precedentă, cu medii de 10.0 puncte, 9.7 recuperări, 2.3 pase decisive, 2.1 intercepții și 0.6 capace în 21 de apariții în LNBF, iar în Cupa României a stat cu 11.0 puncte, 8.5 recuperări, 2.0 intercepții și 1.0 capace în două partide.

Pe lângă reușitele de la Sepsi, Bethy Mununga și-a trecut în cont și titlul european în această vară cu naționala Belgiei. Ea a contribuit cu 1.7 puncte, 5.7 recuperări și 1.7 pase decisive pe parcursul turneului final din Israel și Slovenia.

Ștefania Cătinean va începe cel de-al 5-lea sezon la Sfântu Gheorghe, precedentul fiind unul dintre cele mai reușite la nivel de senioare pentru ea până în prezent. În 27 de partide în LNBF a adunat 4.1 puncte, 1.2 recuperări, 1.2 pase decisive și 1.0 intercepții în medie, cu 32% procentaj la aruncările de afară.

Daria Toma a prins 12 meciuri în campionat în primul ei sezon la nivel de senioare, jucătoarea în vârstă de 18 ani adunând 0.9 puncte, 0.5 recuperări, 0.3 pase decisive și 0.3 intercepții pentru Sepsi-SIC. Ea a sosit la Sfântu Gheorghe de la CSȘ 4 București, pentru care a jucat în Campionatul Național U13, U16, U18 și U19.

Pe lângă noile contracte semnate cu sportivele care au fost și anul trecut în lot, campioana României a ajuns la un acord cu Veatriki Akathiotou, cea care a părăsit FCC Baschet UAV Arad după patru sezoane. În ediția 2022/2023, ea a terminat cu medii de 10.6 puncte, 3.8 pase decisive, 3.3 recuperări și 2.8 intercepții, fiind la cele mai bune cifre din carieră în LNBF.

Sepsi a anunțat pe cale oficială și că Nicolett Orban, Ioana Ghizilă, Annemarie Godri-Părău și Maria Jespersen nu vor continua în Covasna.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!