Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tierra Henderson completează lotul lui Phoenix CSU Simona Halep

Tierra Henderson completează lotul lui Phoenix CSU Simona Halep

Phoenix CSU Simona Halep Constanța a finalizat campania de transferuri din această perioadă prin aducerea la echipă a baschetbalistei Tierra Henderson. Americanca de 33 de ani a acumulat  foarte multă experiență până acum după ce a jucat în peste zece țări de-a lungul carierei.

În ultima stagiune, ea a fost componenta unor echipe din Puerto Rico și Iordania. Henderson a evoluat în a doua parte a sezonului 2018-2019 pentru CS Universitatea Cluj-Napoca, unde a strâns medii statistice de 17.4 puncte, 8.4 recuperări, 3.6 pase decisive și 2.3 intercepții în 9 meciuri din Liga Națională.

Tierra este o jucătoare polivalentă, care poate evolua pe pozițiile 1-2-3-4 și măsoară 1.78 metri. Printre realizările sale se numără câștigarea campionatului Portugaliei în 2014 cu formația Quinta dos Lombos sau cucerirea a două Cupe ale Campionilor Africii în 2011 și 2013 alături de Inter-Clube de Luanda din Angola. Cel mai recent, a cucerit medalia de aur la Arab Tournament 2020 în echipamentul grupării Al Fuheis din Iordania.

Președintele clubului Phoenix, Cristian Mănăstireanu, ne-a împărtășit gândurile sale despre Tierra Henderson:

„Este pe departe cea mai experimentată jucătoare în acest sezon din echipa  noastră. Ce îmi place la ea, este tipul de jucătoare care te mănâncă dacă nu ești atent, baschetbalistic vorbind. Și noi, clubul, am tot căutat o jucătoare de calibrul și valoarea ei, desigur și un caracter frumos și o jucătoare de echipă.

Desigur toate mutările pe care le-am făcut în acest sezon au fost făcute cu un efort foarte mare financiar, dar ne dorim ca baschetul feminin să reprezinte orașul Constanța la cel mai înalt nivel.

Sunt conștient că și dacă ai cele mai bune jucătoare și cel mai bun staff tehnic este nevoie de timp și răbdare pentru a apărea și rezultatele. Gândim pozitiv. Sănătoși sa fim. Anul acesta ne-am concentrat toate resursele și energia pe această echipa de baschet fete - Phoenix CSU Simona Halep, pentru Constanța!”

-------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!