Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie cu emoții pentru Sepsi împotriva celor de la Phoenix Constanța

Victorie cu emoții pentru Sepsi împotriva celor de la Phoenix Constanța

Sepsi Sfântu Gheorghe a reușit o victorie importantă, pe teren propriu, în compania celor  de la Phoenix Constanța, scor 79-61, în runda a treia a Ligii Naționale de Baschet Feminin. În ciuda scorului final, meciul a fost unul mult mai echilibrat.

Sepsi venea după două înfrângeri dure, una în LNBF contra CSM Satu Mare (56-78) și cu Prometey, în FIBA Europe Cup (64-86). Constanța venea după două înfrângeri consecutive în Liga Națională, cu U Cluj și Agronomia și părea o victimă sigură pe terenul campioanei. Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe parchet, iar formația antrenată de Miroslav Popov s-a dovedit o nucă tare pentru multipla campioană en-titre.

Prima repriză s-a dovedit un chin pentru elevele lui Zoran Mikes, care după 20 de minute aveau un avans minim, de numai un punct, scor 27-26. Sfertul al treilea a reprezentat descătușarea pentru ambele echipe, care au înscris în cele zece minute mai mult decât în prima repriză. În mod surprinzător, constănțenele conduceau chiar cu un avans de șapte puncte, după ce au început repriza cu un run de 8-0 (34-27) după reușitele Biancăi Fota și ale islandezei Hinriksdottir. Sepsi a reintrat în partidă și datorită aportului româncelor din rotație. Ioana Ghizilă a spart gheața cu o triplă, Nicolett Orban a marcat un and-one iar egalarea a venit de pe urma unei aruncări de 3 puncte semnată de Alina Podar (40-40). Aceeași Podar avea să readucă Sepsi în avantaj (47-46), iar după un scurt moment în care Constanța s-a aflat la conducere, Ioana Ghizilă și Saqwedia Wallace au pus distanță pe tabelă grație a trei aruncări consecutive de la 3 puncte (56-50). În cele din urmă, campioana en-titre a reușit să aibă un avantaj de 10 puncte după trei sferturi, scor 60-50. În cele din urmă, ultimul sfert a reprezentat un galop de sănătate pentru gazde, care au reușit să se impună la 18 puncte, scor 79-61.

Saqwedia Wallace (21 de puncte, 10 recuperări) și Jovana Pasic (19 puncte, 13 recuperări) au reușit câte un double double pentru gazde. Ioana Ghizilă a fost cel mai bun om al partidei pentru Sepsi, cu 12 puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări, în timp ce Nicolett Orban a contribuit cu 11 puncte, 7 recuperări și 4 intercepții.  

De partea cealaltă, Sara Hinriksdottir a marcat 17 puncte cu 10 recuperări, în timp ce Bianca Fota a adunat 15 puncte, 3 recuperări, 3 intercepții și 3 capace.

După acest rezultat, Sepsi are 2-1 în clasamentul LNBF și va așteaptă acum meciul din FIBA Europe Cup, cu Elazig Idarespor, în timp ce Phoenix Constanța a ajuns la 0-3 și va juca runda viitoare cu CSM Târgoviște.

*foto: facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!