Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

10 lucruri înaintea "Derby-ului României" dintre CSU Ploiești și "U"-BT Mobitelco

Paul Olar

Paul Olar
30.11.2013

Astăzi este ziua marelui meci din baschetul românesc. CSU Ploiești înfruntă pe "U"-BT Mobitelco, într-o dispută din etapa a-X-a, transmisă în direct de către postul de televiziune Digi Sport HD. Niciun iubitor al sportului cu mingea la coș din țara noastră nu are voie să rateze încleștarea din mai multe motive:

•    Pentru început, trebuie precizat că întâlnirea de sâmbătă reprezintă al 47-lea duel între ploieșteni și clujeni din ultimii opt ani, iar trupa pregătită de către Vladimir Arnautovic conduce la general cu 32-15.

•    Desele confruntări din Play-Off au creat între cele două o rivalitate uriașă. În ultimul act al campionatului, combatantele s-au confruntat în sezoanele 2005/2006, 2007/2008, 2009/2010 și 2010/2011. Din toate aceste serii, ardelenii au câștigat una singură, în 2011, după coșul senzațional izbutit de Tyler Morris din propriul teren.

•    Levente Szijarto și Darius Hargrove sunt baschetbaliștii ce au îmbrăcat maieul ambelor rivale ale țării. Primul a făcut parte din echipa lui "U" în sezonul 2008-2009, iar mulți suporteri ai "alb-negrilor" îl consideră pe sportivul bihorean drept țap ispășitor pentru parcursul modest al echipei. De partea cealaltă, Hargrove va fi prima dată adversarul Asesoft-ului.

•    Printre sportivii de NBA care au bifat prezențe în "Clasicul României" se numără Julius Nwosu și Kevin Burleson. Nigerianul, retras între timp din activitate, a evoluat la San Antonio Spurs, în vreme ce Burleson a fost legitimat la Charlotte Bobcats. Lista se va îmbogăți și cu Rawle Marshall, în cazul în care fosta extremă a lui Dallas Mavericks va fi trecută pe foaia oficială de antrenorul Dado Arnautovic.

•    În stagiunea precedentă, Ploiești și "U" și-au împărțit victoriile, fiecare impunându-se în deplasare.

•    Partida de astăzi este primul "Derby de România" ce are loc în Sala Olimpia, după o pauză de doi ani. Arena prahovenilor a fost în renovare, Burlacu și compania disputându-și în această perioadă partidele de pe teren propriu la Brazi.

•    Disputa de mâine este primul derby pentru Dorin Pintea din postura de principal. La precedentele, "Bobo" a ocupat funcția de secund al lui Miodrag Perisic, TAB Baldwin sau Marcel Țenter.

•    Străinii din ambele tabere cu experiența unei încleștări Ploiești vs Cluj sunt Alhaji Mohammed, Vladimir Tica, respectiv Branko Cuic, Miljan Medvedj și Darius Hargrove.

•    Cu o medie de 16.5 puncte, Dragan Zekovic este cel mai bun marcator al ploieștenilor. Din echipa lui "U", Darius Hargrove înscrie 14.4 puncte.

•    Cătălin Baciu a fost recuperat la timp și va fi pe prezent pe parchet la ora 20:00. De la Asesoft, singurul absent este americanul Jonte Flowers, operat la tendonul lui Achile.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!