Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

5 jucători străini care au LNBM în CV au evoluat în meciurile europene de joi

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
29.06.2018

stranieri liga nationala baschet

Cinci baschetbaliști străini care au evoluat în carieră în Liga Națională de Baschet Masculin au jucat în meciurile de joi, din prima fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial, zona Europa.

Miha Lapornik a evoluat pentru echipa națională a Sloveniei joi, 28 iunie, în înfrângerea acestora contra echipei naționale de baschet a Spaniei, scor 72-83.

În cele 07:47 minute petrecute pe parchet, acesta a avut procentaje de 33.3 % la aruncările de două puncte (1/3) și 100% la aruncările de la mare distanță (1/1), pentru un total de 5 puncte. La acestea a adăugat 2 recuperări, o pasă decisivă, pentru un indice de eficiență de 6.

Slovenul a fost jucătorul celor de la U-BT Cluj Napoca în sezonul 2017/2018 și a avut medii de 10.4 puncte, 2.3 recuperări și 1.9 pase decisive pe meci.

Acesta nu va continuă alături de U-BT Cluj Napoca, întrucât a semnat recent cu Petrol Olimpija Ljubljana, echipă din țară natală, echipa pentru care a mai evoluat în sezonul 2015/2016.

Zeljko Sakic, jucătorul celor de la U-BT Cluj Napoca în sezonul 2017/2018, a fost convocat în lotul echipei naționale de baschet Croației. Chiar dacă a fost coșgeterul naționalei sale în primele meciuri, Sakic a jucat acum doar 45 de secunde în prezența vedetelor din NBA, fără să aibă vreo reușită. Echipa națională a Croației a reușit, însă, victoria împotriva “Squadrei Azzura”, în baza unui meci excepțional reușit de Bojan Bogdanovic (26 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, eff:28), scor 72-78.

În sezonul petrecut în România, Sakic a avut medii de 12.8 puncte, 6.2 recuperări și 2.7 pase decisive pe meci.

Goran Gajovic, recent campion al României împreună cu cei de la CSM CSU Oradea, a fost convocat de Muntenegru în lotul echipei naționale. Acesta a fost prezent pe parchet timp de 03:58 minute, reușind o recuperare și 2 pase decisive.Echipa sa a reușit victoria împotriva celor de la Belarus, scor 80-69.

În acest sezon, în tricoul orădenilor, Goran Gajovic a avut medii de 10.4 puncte, 3.8 recuperări și 1.3 pase decisive pe meci.

Jonathan Person a fost convoncat în lotul echipei naționale a Suediei în această fereastră a campaniei de calificare pentru campionatul mondial din 2019. Person a evoluat timp de 03:53 minute, fără să aibă vreo reușită.Echipa sa a fost învinsă la o diferență de 12 puncte de Letonia, scor 70-82.

El a evoluat în Liga Națională de Baschet Masculin în sezonul 2017/2018 pentru BC Mureș Târgu Mureș și BCM U Pitești, având cifre de 8.7 puncte, 2.4 recuperări și 3.9 pase decisive pe meci.

Max Pustozvonov, jucător prezent în Liga Națională de Baschet Masculin în sezonul 2015/2016 pentru BCM U Pitești și în sezonul 2016/2017 pentru U-BT Cluj Napoca, echipa cu care a devenit campion al României, a fost convocat de echipa națională de baschet a Ucrainei.

A fost prezent pe parchet timp de 05:56 minute, fără vreo reușită.Echipa să a fost învinsă de națională Turciei, scor 80-66.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!