Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

7 lucruri interesante despre derby-ul județului Sibiu

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
16.11.2013

Derby-ul orgolilor sibiene va ajunge mâine (17.11), la cel de al 24-lea episod din ultimele 8 sezoane. Gaz Metan va primi vizita celor de la CSU Sibiu într-o confruntare din cadrul etapei a 8-a din LNBM, programat pentru ora 17:15 și televizat de Digi Sport 2.

  • Dacă cei care urmăresc de mult baschetul românesc erau obișnuiți cu superioritatea sibienilor față de medieșeni, în ultimii ani situația s-a schimbat. Gaz Metan a cucerit de două ori Cupa României, a luat de două ori locul 3 în campionat și a avut un parcurs foarte bun pe plan european în ulimul an. De cealaltă parte, Sibiu a ajuns să se lupte pentru un loc în play-off, acolo unde nu a mai ajuns din 2010.
  • Anul acesta, Mediașul are un start de sezon foarte slab în campionat, cu un bilanț de 2 victorii și 5 înfrângeri după 7 etape. CSU Atlassib are are o un singur rezultat negativ, iar singurul lucru ce o desparte de primul loc este un meci în plus al liderului CSM Oradea, cu Farul.

  • Scorul la general în ultimii 8 ani între cele două formații este perfect echilibrat: 11-11. În plus, una dintre confruntări s-a terminat la egalitate, 74-74. Este vorba despre un joc în Cupa României, din 28 februarie 2007, disputat în orașul de pe Târnava Mare.
  • În Sala Sporturilor din Mediaș, Gaz Metan a obținut 7 victorii iar sibienii s-au impus de 4 ori. “Alb-negrii” și-au adjudecat 6 din ultimele 7 meciuri de pe teren propriu cu CSU.
  • Sezonul trecut s-au derulat două episoade ale derby-ului județului Sibiu. La Mediaș, sibienii au revenit pe final, după două coșuri de 3 puncte, și au trimis partida în prelungiri. Aceștia au câștigat apoi cu 98-93. La Sala Sporturilor “Transilvania”, Gazul a fost aproape să retrăiască coșmarul din tur, Sibiul anulând un handicap de 10 puncte, însă medieșenii au reușit totuși să învingă, 75-74.
  • Școala de baschet medieșeană a oferit mult timp jucători Sibiului. Printre aceștia se numără  regretatul Elemer Tordai, dar și nume precum Claudiu Muntean, Mihai Corui sau Ovidiu Teleabă. Chiar și în echipa actuală a Atlassib-ului se află un baschetbalist originar din Mediaș, acesta fiind căpitanul lui CSU, Cristi Crăciun.
  • Puțini jucători din loturile de acum ale celor două echipe au mai jucat într-un meci Sibiu – Mediaș. Pe lângă “veteranii” acestui derby,Tudor  Dumtrescu, Cristian Crăciun, Octavian Popa-Calotă sau Cristian Ban, în această situație se mai află jucători care au evoluat anul trecut la aceleași echipe sau junior care sunt de mai multe sezoane alături de acestea.
1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    ?
    Elemer Tordai; Benjamin Pelger; Claudiu Muntean; Vasile Zdrenghea; Mihai Corui; August Schuller; Martin Bretz; Vasile Dancea; Gheorghe Daian; Daniel Mara; Ovidiu Teleaba; Cristian Craciun; Mircea Rotaru

    cu 10 ani în urmă (16.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!