Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

A 10-a confruntare dintre CSM-uri

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.12.2012

CSM București și CSM Oradea se pregătesc pentru cea de-a 10-a confruntare directă oficială. Aceasta va avea loc, luni (10.12), la Arena de Baschet din capitală.

Scorul general al întâlnirilor dintre cele două CSM-uri este favorabil echipei din capitală cu 5-4. Până în prezent s-au consemnat șase confruntări în campionat și trei în cupă.

În campionat partidele s-au derulat în sezonul regulat și scorul este de 4-2 în favoarea bucureștenilor. Partidele desfășurate în capitală au fost adjudecate de fiecare dată de către gazde. Așadar, este 3-0. În schimb, la Oradea, amfitrionii au 2-1.

În Cupa României s-a consemnat o dublă confruntare în sezonul 2009/10, adjudecată de CSM Oradea, pe vremea când antrenori la cele două formații erau Veres Attila, respectiv Tudor Costescu. Cea de-a 3a întâlnire din cupă datează din finala mică a competiției în sezonul precedent. Atunci bihorenii au învins cu scorul de 77-74. Aceasta este ultima confruntare directă oficială consemnate între aceste formații și în același timp este meciul care a adus prima victorie a bihorenilor pe terenul lui CSM București.

De notat că CSM Oradea joacă pentru a 6-a oară în anul 2012 la Arena de Baschet. A întâlnit de câte două ori pe CSM București (o dată în campionat, o dată în cupă) și Dinamo București (de două ori în campionat), respectiv pe BC Timișoara (în cupă). Bihorenii au un bilanț de 3-2 în aceste jocuri.

Va fi cel de-al 4-lea duel direct între Hristu Șapera și Cristian Achim. Scorul general îi este favorabil vâlceanului cu 2-1. Achim are 3-3 în meciurile cu CSM București indiferent de numele omologului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!