Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

A treia SuperCupă a României are loc joi

Paul Olar

Paul Olar
15.09.2016

SuperCupa României, meciul care deschide oficial sezonul 2016/2017, are loc în această seară. Duelul opune formațiile CSM CSU Oradea, respectiv U-Banca Transilvania. Orădenii au câștigat campionatul în urmă cu câteva luni, pe când clujenii au luat în aprilie Cupa României.

De-a lungul timpului, în baschetul masculin românesc s-au mai disputat două SuperCupe ale României. Prima, în 2012, le-a adus față în față pe CSU Ploiești și BCM U Pitești. În acea finală disputată la Sala Rapid, argeșenii au avut câștig de cauză.

A doua SuperCupă a avut loc în 2014, în Sala Dinamo. CSU Ploiești și-a măsurat atunci forțele cu Energia Târgu Jiu, într-o dispută încheiată la scorul de  73-57. Pentru prahoveni se aflau pe parchet sportivi precum Dee Brown, Dragan Labovic, Alhaji Mohammed sau Gerald Lee. În schimb, Energia se baza pe Louis Darby, Giordan Watson, respectiv Nemanja Milosevic.

În 2015, chiar dacă Liga Națională a fost adjudecată de CSU Ploiești, iar Cupa României de BC Timișoara, SuperCupa României nu a avut loc.

Reamintim faptul că deseară, U-BT și CSM CSU Oradea vor fi obligate să utilizeze în permanență un jucător român. Confruntarea demarează la ora 18:00 și va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

*Foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!