Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aaron Broussard, inclus în echipa etapei după prestația excelentă din derby-ul cu U-BT

Aaron Broussard, inclus în echipa etapei după prestația excelentă din derby-ul cu U-BT

Miercuri, 22 ianuarie, s-a încheiat etapa a patra a fazei secunde din FIBA Europe Cup. Trei formații (Pinar Karsiyaka, Kyiv Basket, Ventspils) au obținut calificarea în playoff-ul competiției, însă grupa J rămâne echilibrată.

Tsmoki Minsk a învins-o la o diferență mare pe Ironi Ness Ziona (97-75), însă U-BT Cluj-Napoca nu a reușit același lucru pe terenul lui CSM CSU Oradea. Leii-Roșii au câștigat cu 80-75 și au restabilit egalitatea în clasament, ambele echipe din România având câte două victorii și două înfrângeri.

Unul dintre cei mai buni baschetbaliști din lotul lui Cristian Achim a fost Aaron Broussard care a adunat 25 de puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții pentru un indice al eficienței de +28.

Performanța americanului a fost observată de către cei de la FIBA care l-au inclus în cvintetul ideal al rundei a patra. Acesta poate fi votat drept MVP-ul etapei la următorul LINK.

Alături de Broussard se găsesc încă doi jucători care au evoluat în trecut în Liga Națională de Baschet Masculin. Este vorba de Branko Mirkovic (23 de puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție) și de Vladyslav Koreniuk (17 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace).

În următoarea etapă, CSM CSU Oradea va avea parte de o deplasare foarte dificilă pe terenul lui Ironi Ness Ziona în timp ce U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui Tsmoki Minsk, liderul grupei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!