Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aaron Broussard, MVP-ul finalei campionatului din Portugalia

Aaron Broussard, MVP-ul finalei campionatului din Portugalia

Fostul jucător al lui CSM CSU Oradea, Aaron Broussard, a fost numit MVP-ul finalei primei ligi de baschet din Portugalia. Asta după ce formația pentru care activează, Benfica Lisabona, s-a impus cu 3-1 în finală în fața celor de la FC Porto. În meciul patru Benfica a trecut de Porto scor 91-63.

Broussard a avut în meciul patru 18 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări, iar în finala a avut medii de 12,8 puncte, 5,8 recuperări și 4,5 pase decisive.

Aaron a jucat la CSM CSU Oradea timp de două sezoane. El a fost cel mai bun marcator al bihorenilor în LNBM în sezonul 2020/2021, cu 13,8 puncte pe meci, la care a adăugat 3,9 recuperări și 3,1 pase decisive.

Broussard avea să întâlnească două echipe românești în actualul sezon al FIBA Europe Cup. Mai întâi pe CSO Voluntari, în calificări, apoi chiar pe CSM CSU Oradea, în grupele principale ale competiției.

Dacă Broussard nu a jucat în partida tur, câștigată de bihoreni scor 68-56, americanul a fost prezent pe parchet în meciul retur, un adevărat galop de sănătate pentru Benfica (94-57).

Coincidența face ca Oradea să fi jucat cu toate cele trei mari echipe ale sportului portughez în stagiunea recent încheiată de FIBA Europe Cup, jucând atât contra Benficăi, cât și contra lui Sporting Lisabona și FC Porto. Bihorenii au avut un sezon bun european, jucând sferturi de finală în FIBA Europe Cup.

*foto: captură FPB Tv

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!