Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aaron Broussard, prestație excelentă în Basketball Champions League

Aaron Broussard, prestație excelentă în Basketball Champions League

Marți, 22 noiembrie, a început o nouă etapă din prima fază a Basketball Champions League, iar una dintre surprizele serii a fost reprezentată de victoria Benficăi pe terenul lui Baxi Manresa: 92-82.

Trupa din capitala Lisabonei a impresionat în actualul sezon al BCL, având o poveste foarte asemănătoare cu cea a lui U-BT Cluj-Napoca din stagiunea precedentă. Benfica a trecut de calificări, a ajuns în grupa F a competiției și, aseară, a reușit să obțină cel de-al treilea succes în patru meciuri.

Lusitanii au început în forță confruntarea din Manresa și, după actul inaugural, conduceau cu 27 la 17. Până la pauză, avantajul oaspeților a crescut și mai tare, iar gazdele au resimțit tot mai multă presiune. Repriza secundă a fost ceva mai echilibrată, dar vicecampionii ediției 2021-2022 nu au mai reușit să revină în meci. Benfica s-a impus cu 92 la 82 și a făcut un pas foarte important în lupta pentru terminarea pe primul loc.

Cel mai bun jucător din lotul lui Norberto Alves a fost Aaron Broussard, fostul baschetbalist al lui CSM Oradea. Acesta a adunat 23 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, pentru un indice al eficienței de +21.

Datorită acestei prestații, Broussard are medii de 17.0 puncte, 3.3 pase decisive, 2.5 recuperări și 2.0 intercepții în actuala stagiune a Basketball Champions League.

Pe lângă jucătorul american, pentru Benfica s-au mai remarcat Toney Douglas (17 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări) și Ivan Almeida (13 puncte, 9 recuperări).

De partea cealaltă, Manresa a avut cinci jucători în double-figures: Jerrick Harding (18 puncte), Dani Garcia (11 puncte), Jordan Caroline (11 puncte), Guillem Jou (10 puncte), Marcis Steinbergs (10 puncte).

În luna decembrie, SL Benfica va juca ultimele două partide din faza grupelor, ambele pe teren propriu. Portughezii vor primi vizita letonilor de la VEF Riga și francezilor de la Limoges.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!