Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Achim despre partida cu U-BT: „Rotația mai lungă s-a văzut în acest meci”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.01.2015

CSM-U Oradea a fost învinsă pe teren propriu de U-Banca Transilvania Cluj în primul meci al etapei a 16-a din LNBM. Bihorenii au cedat la 12 puncte diferență, scor 68-80, la capătul unui joc controlat în totalitate de elevii lui Marcel Țenter, după cum a spus chiar tehnicianul Oradiei, Cristian Achim

„Echipa adversă a meritat 100% victoria. Au avut un ritm al apărării foarte bun. Rotația mai lungă s-a văzut în acest meci. Ne-au dominat de la un capăt la celălalt. Consider că este o diferență normală după modul în care s-a desfășurat partida. Felicit echipa din Cluj. La noi s-a văzut oboseala ultimului joc. Mă refer în special la Dillon, care a jucat multe minute și era normal să nu mai aibă o performanță foarte bună. La nivel serios niciun jucător nu este ținut în teren 40 de minute. Nu ne rămâne decât să ne concentrăm asupra meciurilor care vor urma. Mi se pare evident că în acest moment avem o problemă foarte mare cu jucătorii străini. La fiecare meci cineva trebuie să stea și de fiecare dată va fi o decizie foarte greu de luat în ceea ce privește jucătorul care va sta. De aceea îmi doresc să avem parte de sprijin din partea jucătorilor autohtoni. Avem nevoie de o rotație cât mai lungă”, a mărturisit tehnicianul, conform csmoradea.ro.

Pe de altă parte, Achim a vorbit și despre debutul lui Aleksandar Vlahovic, fundașul având o evoluție modestă în fața clujenilor.

„Era normal să nu strălucească de la primul meci. E cert că are nevoie de adaptare și la echipa noastră acest proces este mai de durată. Nu avem ce să facem pentru că aceasta este situația. Trebuie să trăim cu ea, să muncim foarte mult și să încercăm să ajungem la coeziunea dorită în actuala structură într-un timp cât mai scurt posibil. Era clar că avem nevoie de fundaș. Nu se poate să joci în permanență fără om de poziția 1. După părerea mea nu puteam să jucăm fără Vlahovic. Acum e limpede că putem să ne gândim că oare ce s-ar fi întâmplat dacă jucam în aceeași formulă ca la Ploiești. Nu putem să știm ce s-ar fi întâmplat. Poate am fi pierdut și mai clar”, a mai spus antrenorul roș-albaștrilor. 

În final, Cristian Achim a spus câteva cuvinte și despre echipa Clujului, o echipă care are în lot jucători autohtoni de calitate.

„Este o echipă foarte puternică. Eu am spus acest lucru de la începutul sezonului, chiar dacă interlocutorii mi-au dat în cap atunci când această formație era în coada clasamentului. Au jucători români extrem de buni, iar acest lucru face diferența în multe meciuri și va fi de importanță extremă în play-off”, a concluzionat acesta. 

Vicecampioana României en-titre a ajuns la 24 de puncte acumulate și un bilanț de 9 victorii și 6 înfrângeri, din care 2 suferite în fața celor de la U-BT Cluj-Napoca. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Unde a disparut Florin4D, lipsesc comentariile lui de aici, comentarii pe care doar Achim le depaseste la cantitatea de bun simt afisat!

    cu 9 ani în urmă (24.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!