Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACS Târgu Jiu e aproape de colaps și s-ar putea retrage din competiție

Eduard Popa

Eduard Popa
01.03.2019

acs targu jiu datorii

ACS Târgu Jiu, formație aflată în Grupa Albastră a Ligii Naționale de Baschet Masculin, are mari probleme financiare, după ce gorjenii nu au mai primit niciun sfanț de la autoritățile locale începând cu 1 ianuarie.

ACS Târgu Jiu a luat fiinţă printr-un concurs de proiecte. Cum perioada în care concursul a fost finanţat s-a terminat şi finanţarea clubului a luat sfârşit. Astfel, formația s-a antrenat prin mai multe săli din Târgu Jiu, după ce nu și-au mai permis închirierea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu, arenă care la doar un an de la recepție are probleme importante la acoperiș și la pavajul de la intrarea în sală. În cele din urmă plata a fost amânată și elevii lui Claudiu Alionescu au putut juca restanța cu Miercurea Ciuc.

Nici partida contra harghitenilor nu a fost lipsită însă de probleme. CSM Miercurea Ciuc a câștigat cu 87-78 un meci care a început cu 42 de minute întârziere, după ce gazdele nu au putut asigura o ambulanță la această partidă. Jocul ar fi putut fi câștigat de oaspeți cu 20-0, dar ciucanii au preferat ca partida să se joace.

La finalul jocului, antrenorul Claudiu Alionescu a fost recunoscător adversarilor pentru că au acceptat să aștepte ambulanța pentru ca meciul să aibă loc:

”Vreau să le mulţumesc că au dat dovadă de un fair-play deosebit, au acceptat să joace acest meci, cu toate că puteau să-l câştige la masa verde. Este inadmisibil cum nu s-a putut găsi o salvare care să ajungă la timp şi astfel, dacă ei decideau să nu joace, noi puteam practic să pierdem încă o victorie, prin forfait am fi pierdut şi punctul de prezentare”, a spus tehnicianul lui ACS Târgu Jiu, potrivit libertatea.ro.

 La meciul contra celor de la Miercurea Ciuc, gazdele au improvizat și o „cutie a milei” dintr-un coș de gunoi pentru fumători, prin care au strâns câteva sute de lei datorită fanilor.

donatii acs targu jiu

Probleme continuă însă pentru ACS Târgu Jiu și în runda care va începe în acest weekend. Meciul gorjenilor împotriva Rapidului încă nu are o dată precisă stabilită. Asta pentru că partida s-ar putea să nu se desfășoare fiindcă echipa din orașul lui Brâncuși are datorii enorme la închirierea ambulanțelor, pe lângă cele legate de sală.

Mai mult, partida ar putea fi amânată cu o zi, deoarece sâmbătă, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu are loc un concert al Deliei.

*foto: gorjeanul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!