Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZARE. Andrei Mandache și Tudor Jucan au semnat oficial cu "U"-BT

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.06.2014

 

ACTUALIZARE - Vineri, 27 iunie - "U"-BT a anunțat oficial, prin intermediul site-ului oficial al clublui, transferurile lui Tudor Jucan și Andrei Mandache. În plus, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu și-au prelungit contractele cu formația ardeleană.

---------------------------------------------

Gruparea "U" BT Cluj-Napoca se mişcă foarte repede pe piaţa transferurilor în această pauză dintre sezoane, reuşind să aducă la echipă nume precum Andrei Mandache, Tudor Jucan şi William Franklin. De asemenea, Clujul şi-a prelungit contractele cu pivotul Cătălin Baciu şi căpitanul Mihai Silvăşan. În altă ordine de idei, dintre jucătorii tineri din sezonul trecut au fost păstraţi în lot doar Mario Lazăr şi Mirel Dragoste

Andrei Mandache a ajuns începând cu campionatul 2012-2013 la Gaz Metan Mediaș, alături de care a câștigat Cupa României și a jucat în FIBA EuroChallenge. În stagiunea care se va încheia mâine, 12 iunie, Andrei Mandache și Gaz Metan Mediaș nu au prins play-off-ul, terminând sezonul regulat pe poziția a 11-a cu 9 victorii și 17 înfrângeri. La rândul său, fundașul român a avut probleme medicale în acest campionat, accidentându-se la începutul anului 2014 la genunchiul stâng. Totuși, Andrei a jucat 22 de meciuri pentru Mediaș în Liga Națională, acumulând medii de 13.7 puncte, 3.3 recuperări, 3.1 pase decisive, 2.5 intercepții, 2.5 posesii pierdute și 13.0 la eficiență. 

Tudor Jucan, fostul căpitan al formaţiei BC Mureş, echipă alături de care a obţinut medaliile de bronz în stagiunea 2013-2014 din LNBM, a bifat 35 de meciuri pentru mureşeni în sezonul recent încheiat, timp în care a acumulat medii de 2.3 puncte, 2.8 recuperări, 0.7 pase decisive, 0.5 mingi câştigate şi 0.5 posesii pierdute, totul pentru un indice la eficienţă de 4.6 unităţi. Toate aceste cifre au fost acumulate în 12:04 minute jucate. Sportivul de 31 de ani a mai evoluat în trecut la gruparea clujeană, urmând ca mai apoi să joace pentru Gaz Metan Mediaş preţ de 8 sezoane, acolo unde a fost din nou căpitan. 

Will Franklin a fost titularul postului de conducător de joc pentru CSM Oradea pe durata întregului sezon competițional 2013/14. În 35 de partide jucate în LNBM, jucătorul american în vârstă de 29 de ani a avut medii de 9.4 puncte, 3.4 recuperări și 4.9 pase decisive. În Cupa României, Will Franklin a jucat 6 partide în care a strâns 9.3 puncte, 2.2 recuperări și 6.3 pase decisive. Cel mai bun meci al sezonului 2013/14 pentru Will Franklin a avut loc la Târgu-Mureș, în sezonul regulat al LNBM, când a încheiat cu 24 de puncte, 7 pase decisive și un indice de 28 de unități la eficiență. De remarcat este faptul că Will Franklin a ajuns la Oradea în 2011 însă o accidentare l-a ținut departe de parchet pe durata întregului sezon. 

De cealaltă parte, pivotul Cătălin Baciu a va evolua pentru al treilea sezon consecutiv la Cluj-Napoca. În ediţia trecută de campionat, clujeanul a bifat 35 de meciuri pentru "U" BT Mobitelco, având medii pe meci de 8.1 puncte, 4.5 recuperări, 0.5 pase decisive, 0.5 intercepţii, 0.8 mingi pierdute. 0.9 capace şi un indice la eficienţă de 11.2 unităţi, totul în 17:29 minute jucate.

Ultimul, dar nu cel din urmă, căpitanul Mihai Silvăşan, a jucat pe toată durata carierei sale de baschetbalist profesionist în echipamentul alb-negru, lucru pe care îl va face şi în stagiunea 2014-2015. În sezonul precedent, Silvă a contabilizat în cele 36 de partide jucate în campionat medii de 14.0 puncte, 4.1 recuperări, 2.9 pase decisive, 0.5 intercepţii și 1.9 mingi pierdute, totul pentru un coeficient de 13.3 la eficiență. 

*Foto: Răzvan Păsărică

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    Jucan!!!
    a fost un jucator foarte important pentru noi din p.d.v. defensiv. Este o pierdere mare pentru noi, cu atat mai mult cat intra in vigoare regula jucatorului roman permanent pe parchet.
    Pacat, ca virgula conducerea noastra nu a reusit sa-l convinga.
    Totusi ii multumesc lui Jucan pentru tot ce a facut la Mures si ii urez succes in continuare!

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Jucan
      Frumoasa atitudine!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Jucan
      O completare, frumoasa atitudine Erebus!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Will
    E oficial? A semnat si Will?

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    achizitii
    Clar ca BT da bani seriosi la echipa ca altfel nu semna nici Will nici Mandache. Se pare ca o sa faceti anul asta achizitii valoroase.

    Felicitari

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Jucan
    Si eu vreu sa ii multumesc lui Juchi, a dat totul pentru echipa si a fost un lider adevarat. Respect si bafta in continuare Teodor!

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cosovici :

    echipa noua
    Se construieste o echipa foarte interesanta la U. Cred ca va merita sa urmarim U in acest sezon. Haideti sa vedem ce surpriza vom avea la antrenor. Bobo nu ramane...

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Respect si multumiri
    JUCHI

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    achizitii
    Cel putin theoretic par achizitii interesante. Toate 3. Pacat ca nu l-au luat si pe Titus Nicoara, care a ajuns la Steaua. Adevarul e ca ar fi concurat pe post cu Silva si niciunuia nu i-ar fi convenit asta. Acum ar fi nevoie si de un jucator pentru pozitia 5, sub panou. O fi Baciu sensational pentru unii, dar tot e nevoie de cineva care sa si joace. Un Zoki, daca s-ar putea - desi el nu era 5 clasic

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Eurochallenge sezonul urmator!

    cu 9 ani în urmă (26.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!