Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZAT. Locul 8. Sibiu avantajată de eventualele egalități. Rovinari rămâne însă în postură de favorită

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.03.2012

După disputarea partidei dintre CSM Oradea și Energia Rovinari, o restanță contând pentru etapa a 25-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin, situația în cursa pentru ocuparea locului 8 a suferit o modificare așteptată. Gorjenii au urcat pe locul al 8-lea în pofida înfrângerii suferite la malul Crișului Repede. Ei au în continuare prima șansă la calificarea în playoff și continuă să depindă de propriile rezultate pentru a încheia faza regulată în poziția pe care o ocupă actualmente.

Cu două etape înaintea încheierii sezonului regulat avem următoarea situație în clasament:

 

 În urma disputării meciului dintre Energia Rovinari și BCM U Pitești avem toate rezultatele directe consemnate între cele trei protagoniste ale acestei lupte:

 Meci   Scor general   Tur   Retur   Avantaj la egalitate în doi 
 Pitești vs Sibiu   1-1   90-99   68-65   Sibiu 
 Sibiu vs Rovinari   1-1   115-78   81-96   Sibiu 
 Pitești vs Rovinari   1-1   75-78   86-81   Pitești 

Așsdar, cum se vede și în tabel, dacă va fi egalitate în doi Sibiul are avantaj împotriva ambelor rivale. Dacă va fi egalitate în doi între Pitești și Rovinari prima va avea avantaj.

Dacă toate trei echipe vor termina la egalitate de puncte în clasamentul general se va trece la o departajare a acestora prin alcătuirea unui clasament în care se vor lua în considerare rezultatele consemnate în confruntările directe dintre aceste formații:

 Pos   Echipă   V/Π  Pt   Coef. 
1. Sibiu 2/2 6 1.084
2. Pitești 2/2 6 0.987
3.  Rovinari  2/2 6 0.932

Rezultă că Sibiul are avantaj și în cazul unei egalități în trei

Iată ce program are fiecare echipă până la încheierea sezonului regulat:

 Echipă   Sibiu   Pitești   Rovinari 
 R.   -   -   Oradea (d) 
 Et. 29   București (d)   Iași (a)   Mureș (a) 
 Et. 30   Cluj (a)   Mediaș (d)   Iași (d) 

Practic atât Pitești cât și Rovinari au asigurată o victorie în plus. Asta le oferă un avantaj important împotriva Sibiului.

În plus, Energia Rovinari are o victorie mai mult decât celelalte două dar și un meci mai puțin disputat. Cu alte cuvinte cel puțin un punct în plus în clasament.

Să ne hazardăm în niște calcule mai amănunțite:

CSU Sibiu are cel mai dificil program și o victorie mai puțin decât Energia Rovinari, echipa cel mai avantajată de situația actuală. În condițiile în care ardelenii nu sunt în stare să învingă o echipă din primele 10 devine tot mai clar că galban-albaștrii sunt cel mai puțin îndreptățiți să spere la locul 8. Totuși ar fi o greșeală să-i eliminăm definitiv din calcule. Vor fi supra motivați etapa viitoare, în meciul de la București cu CSM-ul. Atât datorită umilinței din tur cât și a faptului că va juca ultima carte în privința calificării în playoff. În plus ar putea beneficia de absența lui Virgil Căruțașu. Ardelenii au nevoie de două victorii și nici atunci nu sunt siguri de calificarea în playoff. Depind de rezultatele Energiei

BCM U Pitești va obține o victorie clară în penultima rundă și își va juca cartea decisivă în ultima etapă la Mediaș, în cea mai grea deplasare a sezonului. Cea mai bună echipă în deplasare va juca pe terenul celei mai bune echipe pe teren propriu. Miza va fi uriașă pentru argeșeni și cu siguranța că echipa de pe Târnava Mare nu va avea timp de concesii pentru că își dorește o clasare cât mai bună și de acest meci ar putea depinde avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Chiar și un eventual succes la Mediaș nu garantează locul în playoff pentru argeșeni. Piteștiul depinde de rezultatele ambelor rivale

În fine, Energia Rovinari are cel mai simplu calcul realist. Gorjenii vor învinge Iașiul și asta îi duce la 15 victorii stagionale. Astfel, echipa din Târgu Jiu are nevoie de un succes în celelalte două meciuri, cu Oradea și Mureș pentru a fi sigură de participarea în playoff. Este singura echipă în această discuție care depinde de propriile rezultate. Are un program greu. Rămâne de văzut cum gestionează acești adversari dar și presiunea care ar putea să o apese.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!