Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZAT. Mujo Tuljkovic nu a părăsit BC Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.03.2013

ACTUALIZARE, Marți (12.03), Ora 16:00
Site-ul eurobasket.com (cel mai mare portal pe subiectul baschet din Europa) a scos articolul în care a anunțat că Mujo Tuljkovic s-a transferat la Vogosca fără să aducă o dezmințire, de parcă nici nu ar fi scris articolul ilustrat în galeria foto a acestui articol. De asemenea, statistica eronată introdusă pe același site a fost retrasă. Iată cât de ușor poate fi afectată imaginea unui club sau jucător fără ca acesta să fi făcut ceva pe marginea acestui subiect.

ACTUALIZARE, Ora 21:30
Statistica prezentată pe site-ul eurobasket.com este identică cu cea a meciului dintre Borac Nektar și Vogosca, din tur, care a avut loc pe 15 decembrie 2012, când Mujo Tuljkovic era legitimat la Vogosca (foto 5 și foto 6).

ACTUALIZARE, Ora 20:30
Confuzia cu privire la legitimarea lui Mujo Tuljkovic continuă. Jucătorul bosniac se află sub contract cu BC Timișoara și a participat la antrenamentele echipei din cursul zilei de luni (11.03).

Problema este că site-ul eurobasket.com a anunțat că jucătorul s-a întors la Vogosca, echipă pentru care a jucat înainte de a fi legitimat cu Timișoara. Mai mult, sursa amintită a prezentat și statistica unui meci desfășurat la finele săptămânii trecute în care Tuljkovic figurează că ar fi jucat cu statistică completă (click AICI sau foto 3). Pe de altă parte, site-ul oficial al federației bosniace prezintă statistica aceluiași meci (cu alt rezultat) și în care Tuljkovic nu figurează (click AICI, sau foto 4).

În plus, reprezentanții mass-media din Timișoara au fost prezenți la antrenamentul echipei bănățene din această seară, Tuljkovic fiind la antrenament. Conducătorii clubului alb-violet au făcut verificări complete cu privire la Tuljkovic, care nu a făcut deplasarea la Brazi alături de echipa sa din etapa precedentă. Mai mult, sâmbătă (09.03), când a avut loc meciul din campionatul Bosniei, Mujo Tuljkovic se afla în Sala Constantin Jude, unde a urmărit alături de colegii săi meciul dintre Timba Timișoara și CSU Sibiu.

ACTUALIZARE, Ora 16:45
Conducerea BC Timișoara a dezmințit informația, anunțată de eurobasket.com, potrivit căreia Mujo Tuljkovic ar fi părăsit echipa. De asemenea, oficialii grupării bănățene au subliniat că jucătorul a fost la antrenamentul din această dimineața și că nu se va renunța la niciun jucător până la încheierea sezonului competițional 2012/13 pentru a se proteja în eventualitatea unei nedorite accidentări.

Ora 15:15
Mujo Tuljkovic
nu mai face parte din lotul lui BC Timișoara. Sportivul în vârstă de 33 ani și-a reziliat contractul cu gruprarea bănățeană informează eurobasket.com (atașat în galeria foto a articolului).

Sportivul înalt de 2.03 metri fusese legitimat de vicecampioana României în luna ianuarie sub formă de extra-transfer, adică cu taxă dublă. Sub comanda lui Srdjan Jovanovic acesta a jucat șapte meciuri având medii de 7.7 puncte, 3.7 recuperări, 1.1 pase decisive, 0.9 intercepții și 1.7 posesii pierdute în 22.6 minute pe meci. El a avut 46% la aruncările din acțiune și 91% la linia de pedeapsă.

Tuljkovic (foto stânga) a revenit la Vogosca Sarajevo, echipă alături de care a început sezonul actual. El a bifat 13 prezențe în campionatul național al Bosniei-Herțegovina și a avut medii de 23.8 puncte, 8.6 recuperări, 2.2 pase decisive, 1.2 intercepții și 4.1 posesii pierdute în 33.0 minute pe meci.

De-a lungul carierei Tuljkovic a mai jucat în Croatia, Slovenia, Spania, Turcia, Polonia și Ungaria. A participat la EuroBasket 2005 alături de echipa națională a Bosniei.

Mujo Tuljkovic este al 3-lea jucător la care BC Timișoara renunță în acest sezon. Primii doi au fost Marko Derasimovic și Ivan Jelenic. De asemenea, bănățenii au renunțat și la Adam Sollazzo, jucător al cărui contract a fost reziliat înaintea startului oficial al sezonului.

Actualmente, BC Timișoara are șase jucători străini în componență. Acești sunt: Zlatko Jovanovic, Devan Downey, Garry Gallimore, Dominique Archie, Robert Sarovic și Delvon Johnson.

Foto: Andor Marton 

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Campionat
    Tare campionatul romanesc : Tuljokovic in Romania , la o medie de 22 min./meci a dat 8 puncte iar la amaratii aia de din Sarajevo in 33 min/meci dadea 24 puncte! Auzind si de Jelenic care a ajuns la o echipa buna ma intreb daca problema echipei nu este in alta parte .

    cu 11 ani în urmă (11.03.2013) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu Vandana :

    Minciuna!
    Cum draq mai este in Ro, daca in data de 9 martie a si jucat cu noua echipa in campionatul Bosniei?
    http://www.eurobasket.com/boxScores/Bosnia/2013/0309_1495_3524.asp
    Poate conducerea clubului contesta si desfasurarea acestui meci :P

    cu 11 ani în urmă (11.03.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    difera si scorul
    Intre cele doua statistici difera si scorul nu doar lista de jucatori. 81 - 68 vs. 69 - 80 sinteti siguri ca este vorba despre acelasi meci?

    cu 11 ani în urmă (11.03.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara csapo.eugen :

    ....
    :))))))))

    cu 11 ani în urmă (11.03.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    meci tur
    Statistica meciului din tur care pare identică cu cea de pe eurobasket.com
    http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=6&gameID=16413&lng=sr

    cu 11 ani în urmă (11.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!