Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZAT. OFICIAL. Craiova l-a transferat pe Kabengele

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.03.2013

Brice Kabengele (aici în echipamentul Asesoftului) ar putea să revină în România

ACTUALIZAT, ora 18:30.

Total Baschet a luat legătura cu Tiberiul Rist, directorul de comunicare al FRB, pentru a afla mai multe detalii referitoare la realizarea transferului sportivului Brice Kalala Kabengele, având în vedere că perioada de extra-transferuri s-a încheiat joia trecută. Acesta ne-a declarat că SCM "U" Craiova a depus actele de transfer pe 27 februarie.

SCM "U" Craiova a depus actele de transfer pe 27 februarie. Concret, cererea de transfer a lui Brice Kabengele a fost depusă la FRB miercurea trecută. Ne-au rugat să cerem cartea verde a jucătorului pentru că Brice avea meci sâmbătă în Franţa.

Întrebat cum este posibil ca un jucător să fie legitimat după expirarea perioadei de transferuri, Tiberiu Rist a afirmat următoarele:

Clubul trebuie să facă o solicitare către FRB şi spune că doreşte să transfere persoana X, plătesc taxele de transfer şi astfel se efectuează transferul. Nu există rezervări sau alte aspecte de acest gen.

ACTUALIZAT, ora 14:30.

SCM U Craiova a remis un comunicat de presă prin care anunță legitimarea lui Brice Kalala Kabengele. Jucătorul a semnat un contract valabil 3 luni de zile. Acesta e primul extra-transfer al echipei oltene.

_________

SCM U Craiova este aproape de a semna un contract cu jucătorul francez-român Brice Kabengele, potrivit unor surse apropiate de site-ul TotalBaschet. Sportivul în vârstă de 32 ani ar urma să revină în România după o scurtă aventură în Franța, la Chalons-Reims.

În opt meciuri disputate în LNB Pro B (liga a doua din Franța), Kabengele a avut medii de 0.5 puncte și 0.4 recuperări în 5.4 minute pe meci. În sezonul 2011/12, alături de Energia Rovinari, Kabengele a avut medii de 10.7 puncte, 3.1 recuperări, 1.3 pase decisive, 0.6 mingi câștigate și 1.3 posesii pierdute pentru 9.2 la eficiență. El a bifat 33 prezențe în Liga Națională pe parcursul sezonului precedent.

Jucătorul de 1.96 metri, ce evoluează pe pozițiile 2-3, are o bogată experiență în baschetul românesc. El a evoluat la CSU Sibiu, CSU Ploiești, BC Timișoara, Politehnica Iași respectiv Energia Rovinari.

Nu avem detalii cu privire la modalitatea în care Kabengele va avea drept de joc la echipa din Craiova în condițiile în care data limită pentru efectuarea extra-transferurilor a expirat pe 28 februarie. În eventualitatea unei legitimări a unui jucător român sub formă de extra-transfer, conform regulamentului se percepe o taxă de 1.000 RON (și nu taxă dublă). Rămâne de văzut dacă informația se va confirma, respectiv dacă cererea de legitimare a jucătorului a fost depusă în timp util, adică până la ora 16, pe 28 februarie 2013.

Dacă Kabengele va primi drept de joc, SCM U Craiova va câștiga un jucător la rotație, în condițiile în care el posedă cetățenia română.

Se pare că în cursul zilei de luni (04.03), Kabengele va fi anunțat oficial de Craiova.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Kabengele
    Bun jucator ! La noi a fost subevaluat, desi nu merita...

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • zapacitu79 :

    :)
    o sa ne explice ca e inregistrat contractul de 1 luna :)
    ce nu face federatia ca sa-l rasplateasca pe toma

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    bun
    baiat descurcaret toma asta ::))

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Craiova
    Pana la urma cum a fst facuta legitimarea la 4 zile dupa expirarea termenului?

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    hell
    probabil dupa calendarul mayasilor legitimarea a fost efectuata in termenul regulamentar, asa ca nu are sens sa mai agitam apele ca facem valuri.

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @Albastru
    Si eu care am crezut ca a fost folosit un calendar boshiman.....

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    !!
    Ca la legitimat in termen sau nu , pentru noi mai important este sa vedem daca se va integra in prima echipa, sau va fi mai mult rezerva

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Craiova
    Ne-a lamurit TotalBaschet!

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Bravo Toma!
    E baiat de Balcescu ,normal ca e destept!
    Te pupa atic!:)

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    Ar fi păcat !
    Să nu păţească precum la fotbal ...

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Kabengele!
    Vad ca are sut de afara!
    E ok!

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • Chamberlain :

    Intrebare!
    De ce cele mai multe comentarii sunt la stirile despre Craiova?

    cu 11 ani în urmă (06.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!