Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Adam Mokoka: „Încerc cât de bine pot să ajut echipa să câștige”

Adam Mokoka: „Încerc cât de bine pot să ajut echipa să câștige”

Chiar dacă s-au întors joi seara (01.02) în Cluj, după o lungă călătorie în Insulele Canare, elevii lui Mihai Silvășan și-au făcut treaba în confruntarea cu FC Argeș Basketball și s-au impus cu 88 la 69.

Patru baschetbaliști ai lui U-BT Cluj-Napoca au avut minim 20 la eficiență, iar unul dintre ei a fost Adam Mokoka, sportiv ce a contabilizat 16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și 2 capace.

„Am încercat să continuăm tot așa, să nu încetinim ritmul pe care îl avem. Încă suntem neînvinși în Liga Națională și încercăm să rămânem așa. Ne descurcăm bine și în EuroCup, cred că avem șase victorii la rând. Încercăm să construim pe baza acestor succese și să mergem mai departe”, a spus jucătorul francez despre duelul cu alb-violeții.

Mokoka a avut 3/7 din interiorul semicercului (43%), 2/2 de la distanță (100%) și 4/5 de la linia de libere (80%), izbutind o nouă prestație solidă în echipamentul alb-negru:

Cu siguranță, chimia cu echipa devine tot mai bună. Iubesc să joc împreună cu ei, cu coechipierii mei. Primesc multă susținere și sfaturi de la ei. Încerc cât de bine pot să ajut echipa să câștige.

În victoria de pe terenul Gran Canariei, baschetbalistul în vârstă de 25 de ani a fost cel care și-a asumat ultima acțiune, pătrunzând spre coșul adversarilor și ratând aruncarea. Emanuel Cățe a fost, însă, prezent, a recuperat mingea și a marcat coșul victoriei. Iată cum a descris Mokoka ultima fază a duelului din Spania:

Evident, nu am avut mult timp pentru a face o schemă, aveam nevoie de un coș rapid. Am încercat să iau mingea și să alerg cât mai repede spre coșul advers. Asta am făcut, însă aruncarea a fost scurtă, dar Emi a fost acolo și a băgat mingea în coș. Despre asta vorbeam când ziceam că avem o chimie bună. De fiecare dată când pătrund, el încearcă să recupereze și să înscrie dacă aruncările mele nu intră. Asta facem la antrenamente, am avut această oportunitate înainte ca acțiunea să se întâmple și atunci când a venit momentul, a funcționat. Sunt bucuros că Emi îmi ține spatele mereu.

La final, l-am întrebat pe fostul jucător din NBA ce părere are despre fanii clujeni, care susțin echipa meci de meci, fiind prezenți și în deplasări lungi, cum a fost cea din Las Palmas, și care i-au așteptat la aeroport joi seara:

„Susținerea este extraordinară. Când ne-am întors de la jocul cu Gran Canaria, toți au venit la aeroport să ne salute și să împartă acest moment cu noi. Suporterii ne arată multă dragoste și apreciez asta. Mereu vin în număr mare la jocurile de-acasă. Asta arată iubirea lor. Nu am mai experimentat asta înainte și apreciez asta”, a răspuns Adam Mokoka.

În campionat, sportivul parizian are medii de 11.0 puncte, 2.9 recuperări și 2.1 pase decisive. În schimb, în EuroCup, Mokoka adună 7.8 puncte, 2.6 recuperări și 2.2 pase decisive.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!