Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Adrian Voinescu: „Suntem o echipă serioasă”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.10.2013

Adrian Voinescu, vicepreședintele echipei Steaua CSM EximBank vorbește pe larg despre meciul cu Gaz Metan. Fostul conducător de joc tocmai și-a început în această vară munca de conducător după ce a agățat ghetele de baschet în cui.

 Steaua neînvinsă după două etape, poate continua acest șir al victoriilor?

 Noi așa credem, că putem continua parcursul bun din acest început de sezon. Este mentalitatea despre care Mladen Jojic vorbește la fiecare antrenament și este în egală măsură mentalitatea pe care am căutat-o la jucătorii care fac parte din echipă.

 Ce părere aveți despre noua echipă a Mediașului?

O echipă redutabilă, foarte bine acoperită pe posturi și care a produs deja o mică surpriză, victoria din prima etapă în fața Asesoftului. Ne cunoaștem destul de bine, am jucat deja două meciuri amicale împotriva celor de la Mediaș, dar niciodată un meci amical nu seamănă cu unul oficial. Și cu siguranță, Mediașul este o candidată serioasă la unul din primele 4 locuri în acest sezon.

 Cum vedeți duelul dintre cei doi antrenori?

 Un duel foarte interesant la nivelul băncilor tehnice. Pe de o parte, Mladen Jojic este un antrenor cu mare experiență și cu multe trofee câștigate în România. De cealaltă parte, Marcel Țenter, dincolo de faptul că este antrenorul echipei naționale, este unul dintre cei mai buni tineri antrenori români, cu o determinare și o dedicare pentru baschet, uriașe.

 Credeți că Steaua a devenit deja o echipă redutabilă și de luat în seamă în privința calificării în playoff, chiar dacă este o nou promovată?

Faptul că Steaua este o echipă nou promovată are prea puțina relevanță în lupta pentru playoff. Prezența în liga secundă a fost un accident, poate necesar pentru a reveni cu o nouă conducere, cu o nouă strategie și cu obiective demne de acest brand. Nu pot spune ca am devenit deja redutabili, dar cu siguranță am arătat în dubla din Cupa și în meciurile din campionat că suntem o echipă serioasă. Și care are ca obiectiv accederea in playoff.

 Care credeți că poate fi atuul echipei dumneavoastră în confruntarea cu Gaz Metan?

 Nu știu dacă, în acest moment, pot spune ca avem un atu indiscutabil. Până acum, fiind totuși abia la începutul sezonului, apare la fiecare meci câte un jucător care face diferența. A fost cazul lui Gallimore la Timișoara, Gibbs la Craiova... și avem suficiente rezerve de energie și de jucători care să ne aducă acel plus necesar pentru a câștiga un meci. Fie el și în deplasare la Mediaș, altfel, foarte dificil.

 Ce v-ați dori de la acest meci, un spectacol agreabil sau o victorie în urma unui joc modest practicat de cele două echipe?

 Ca fost jucător, niciodată nu o să-mi pot dori să văd un meci prost de baschet. Pe de altă parte, tot o vorba din baschet spune că e mai bine să joci prost, sau urât și să câștigi, decât sa joci bine și spectaculos și să pierzi. Prefer o victorie, indiferent în urma cărui fel de joc ar veni ea.

 Campionatul este lung dar după două etape scurse, unde credeți că v-a termina Steaua?

 Spuneam mai devreme, obiectivul nostru pentru primul sezon este accederea în playoff. Nu va fi deloc ușor, în acest sezon sunt multe echipe, în jur de 12 chiar, care pot emite pretenții la primele 8 poziții. Dar cred ca putem sa ne atingem obiectivul și de ce nu, chiar să-l și depășim.

 În încheiere aș dori să ne spuneți cum a fost trecerea de la viața de jucător la cea de conducător?

 Poate cel mai dificil lucru este exact această trecere. Din fericire, am făcut-o treptat, mai degrabă cu un picior în teren și unul pe bancă, ținând cont că am fost, ca jucător, alături de echipa care a promovat în primăvară. Dar ca jucător, singura treabă pe care o aveai era sa te antrenezi și să joci cât mai bine. Ca și conducător, toată treaba pe care o avem de făcut este să facem totul pentru ca jucătorii să nu aibă altă grijă decât cum să se antreneze mai bine și să câştige meciuri. Deci, cu siguranță este o muncă mult mai laborioasă decât cea de jucător, dar satisfacțiile sunt pe măsură.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!