Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ainars Bagatskis a vorbit despre duelul cu U-BT Cluj-Napoca și meciul cu Newcastle Eagles

Ainars Bagatskis a vorbit despre duelul cu U-BT Cluj-Napoca și meciul cu Newcastle Eagles

CSO Voluntari a avut o prestație foarte solidă în BTarena, în meciul pierdut la o diferență de trei puncte (88-85) în fața lui U-BT Cluj-Napoca, liderul grupei A și campioana en-titre a României.

La finalul partidei, Ainars Bagatskis a analizat duelul cu formația ardeleană, explicând că diferența s-a făcut la nivelul detaliilor:

Nu este ușor de vorbit. Am pierdut în fața cele mai bune echipe din campionat atât din punct de vedere al talentului, cât și al bugetului. Eu spun că am pierdut din pricina detaliilor. Ambele formații au jucat foarte fizic. Așa cum le-am spus băieților înainte de meci, prioritatea era să jucăm cât de agresiv puteam, cu multă energie. Dacă am fi jucat altfel, am fi avut probleme. Mi-a plăcut cum am început partida și cum am continuat. Însă, dacă vrei să ai succes împotriva unui adversar ca cel din Cluj, trebuie să joci cu multă concentrare și să execuți bine timp de 40 de minute. Nu 20, nu 25, nici măcar 29 minute, ci 40 de minute. În ultimele cinci minute am fost aproape. Am revenit la 1-2 puncte, scorul era strâns, dar detaliile au făcut diferența. Au făcut o recuperare ofensivă, au marcat, apoi a fost un antisportiv, încă două puncte, apoi am revenit în meci, însă am luat câteva decizii neinspirate în ofensivă. În fața unei apărări agresive precum cea a Clujului, trebuie să joci atât agresiv, cât și inteligent. Nu am profitat de oportunitățile noastre la finalul jocului. Felicitări adversarilor și le urez mult succes celor din Cluj în EuroCup.

Întrebat ce aspecte pozitive poate să ia din acest meci, tehnicianul ilfovenilor a spus următoarele:

Nu vreau să iau lucruri pozitive doar din acest joc. Încă de la primul antrenament, am avut probleme cu accidentările, în special la nivelul fundașilor. Am jucat doar două meciuri în acest sezon în formulă completă. Acum, de exemplu, ne lipsește fundașul principal, Kwamain Mitchell, dar îmi place că, în ciuda acestor probleme, suntem competitivi. Evident, suntem o echipă nouă, construită de la zero, cu puțini jucători care au rămas din stagiunea precedentă. E nevoie de timp. De-obicei spun: ai nevoie de timp, dar nu ai timp. Asta pentru că jucăm în două competiții. Cu toate acestea, reușim să fim competitivi. Ok, am pierdut astăzi, dar cred că nivelul calității noastre a fost complet diferit față de cel din tur, de acum două luni. Acesta este obiectivul meu – ca echipa să joace tot mai bine și apoi, în mai, vom vedea unde suntem.

La final, Bagatskis a vorbit, pe scurt, și despre duelul cu Newcastle Eagles din European North Basketball League:

Vreau să spun că Newcastle Eagles e o echipă „nebună”, „sălbatică”. Prioritatea lor e tranziția, contraatacul și cam 50% din succes e să le oprești jocul pe tranziție. Acestea sunt lucrurile pe care le putem influența. Trebuie să jucăm inteligent, să avem răbdare și, cel mai important, să luăm decizii bune în ofensivă.

Meciul dintre CSO Voluntari și Newcastle Eagles are loc miercuri, 13 decembrie, la ora 19:00, în Sala Gabriela Szabo din Voluntari, și va putea fi urmărit, în direct, pe Metropola TV.

*foto: Facebook - CSO Voluntari - Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Run and gun
    Cam asta caracterizeaza echipele di UK. Jucatori atletici si tranzitie ofensivă, apou in plus echipele de top au si alte calitati.

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!