Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ainars Bagatskis: „Cheia victoriei a fost răbdarea”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.03.2024

Ainars Bagatskis: „Cheia victoriei a fost răbdarea”

CSO Voluntari a obținut una dintre cele mai mari realizări din istoria clubului. Formația ilfoveană a trecut de Tartu Ulikool în sferturile de finală ale ENBL, după succesul cu 92-69 din retur și a ajuns în Final Four-ul competiției, ce urmează să se desfășoare în Aarhus, Danemarca.

La capătul meciului, Ainars Bagatskis a vorbit despre succesul cu formația din Estonia. Tehnicianul lui Voluntari a afirmat că meciul nu a fost deloc ușor, în ciuda diferenței de pe tabelă:

„Nu este adevărat că a fost ușor, deși a părut. Probabil cheia victoriei a fost răbdarea. Nu tactica, ofensiva sau defensiva, ci răbdarea. În afară de sfertul al doilea, când am comis opt turnover-uri, pot spune că am controlat meciul. Multe dintre puncte au venit în urma acestor mingi pierdute. Mi-a plăcut schimbarea defensivă de la finalul sfeertului doi. Ne-am oprit din a urmări statisticile și am început să jucăm baschet. Am executat, am devenit mai răbdători și am reușite niște lucruri pe care le-am pregătit înainte de meci. Deci nu a fost ușor. Nu pot spune aici cuvintele pe care le-am folosit la pauză. Trebuie să învățăm să jucăm 40 de minute același baschet. Să ne concentrăm pe ofensivă și defensivă fără să ne uităm la box-score. Au fost două meciuri cu Cluj, două cu Oradea, în care nu pot spune că am controlat meciul, dar au fost strânse pe final și noi am început să gândim. În baschet nu trebuie să gândești, ci să execuți.”

Final 4-ul ENBL va fi organizat în Aarhus, Danemarca, acolo unde, pe lângă CSO Voluntari, vor fi prezente Bakken Bears, Siauliai și Liege Basket. Turneul final se va desfășura în 9-10 aprilie.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!