Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ainars Bagatskis, după succesul cu Zielona Gora: „Am jucat foarte bine în ofensivă”

Ainars Bagatskis, după succesul cu Zielona Gora: „Am jucat foarte bine în ofensivă”

Miercuri, 31 ianuarie, CSO Voluntari a obținut a șasea victorie consecutivă în European North Basketball League, trecând cu scorul de 97 la 77 de Zielona Gora, o formație cu renume din campionatul Poloniei.

La finalul jocului, Cosmin Petrescu, cel care a comentat partida, în direct, pentru Metropola TV, i-a luat un interviu lui Ainars Bakatskis, care a vorbit despre ce a făcut diferența în confruntarea din Sala „Gabriela Szabo”:

„De-obicei, înainte de meciuri, dacă cineva mă întreabă cum sunt, le răspund că sunt bine. Dar nu știu cum mă voi simți după meci. În timpul jocului, a fost clar că nu este o partidă ușoară, am avut un adversar experiment și neprevizibil dintr-o ligă solidă. Întotdeauna trebuie să joci cu multă constanță, să ai energie, agresivitate, concentrare și inteligență. Am jucat foarte bine în ofensivă, nu pot comenta despre asta, însă în apărare am permis unele coșuri prea ușor, fără să punem presiune pe ei. Trebuie să avem mai multă constanță în protejarea spațiului de trei secunde, în a ataca mingea. Asta ne-a lipsit uneori. Evident, am avut energie și publicul ne-a susținut. Am fost foarte puțin timp conduși însă, chiar și așa, am putut observa că adversarii sunt experimentați și știu cum să joace, cum să exploateze greșelile noastre așa că au fost aproape de noi multă vreme. Aș vrea să spun că, în sfârșit, am luat decizii mai bune. Nu am motive să mă plâng, jucăm unul pentru celălalt, ne dorim să pasăm, însă uneori trebuie să ne gândim că șutul e mai important. Uneori gândim prea mult, suntem liberi, ar trebui să aruncăm, dar decidem să pasăm sau să pătrundem. Decizii greșite. La începutul ultimului sfert, am marcat de trei ori la rând, am adunat 8 puncte consecutive și asta a schimbat soarta jocului. De la +10 am ajuns la +18 și asta a fost”, a spus antrenorul ilfovenilor.

În acest moment, CSO Voluntari ocupă primul loc în grupa B, având un bilanț de șase victorii și o singură înfrângere și fiind calificat în faza următoare a competiției.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!