Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ainars Bagatskis este noul antrenor al celor de la CSO Voluntari

Ainars Bagatskis este noul antrenor al celor de la CSO Voluntari

CSO Voluntari l-a numit pe Ainars Bagatskis în funcția de antrenor principal al echipei, letonul pregătind în prezent și naționala Ucrainei. Ultima echipă de club pe care a antrenat-o a fost Kiev Basket.

Antrenorul în vârstă de 55 de ani originar din Riga are în spate multiple experiențe la nivel de Euroligă cu formații precum Zalgiris Kaunas, Budivelnyk Kiev, Nizhny Novgorod sau Maccabi Tel Aviv, trecându-și în palmares 74 de meciuri în principala competiție intercluburi din Europa.

Noul antrenor al vicecampioanei României vine din postura de selecționer al Ucrainei, în trecut conducând naționala Letoniei la patru turnee finale de EuroBasket. Bagatskis s-a aflat pe banca tehnică a țării natale în perioada 2010-2017.

Palmaresul său cuprinde un titlu de campion în Lituania cu Zalgiris (2006), un titlu în Liga Baltică (2006), două campionate câștigate în Ucraina cu Budivelnyk (2013, 2014) și o Cupă a Israelului alături de Maccabi Tel Aviv în 2017. Alături de naționala Letoniei cea mai bună clasare a obținut-o la EuroBasket 2017, locul 5.

CSO Voluntari l-a avut în postura de antrenor interimar pe Dan Ioan după despărțirea de Sașa Ocokoljic în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Ilfovenii au fost eliminați din FIBA Europe Cup și în campionat stau cu 3-4 bilanț în Conferința B înaintea etapei intermediare din perioada 7-8 decembrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!